25 / 04 / 2024

Nef Flats 163 Levent'de 194 bin TL'ye!

Nef Flats 163 Levent'de 194 bin TL'ye!

Nef Flats 163'de fiyatlar5 194 bin ile 540 bin TL arasında değişiyor...



Manhattan'da genç ve profesyonellerin yaşam biçiminden feyz alınarak yola çıkan bir mimari proje, İstanbul'da genç profesyonellerin yaşam kalitesini artıracak. Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım'ın sahibi Erden Timur, dört beş yıl önce New York'ta filizlendiğini belirttiği fikirlerini 253 milyon dolarlık üç apartman kompleksi projesiyle hayata geçiriyor. Levent-Kâğıthane, Göztepe ve Kemerburgaz-Göktürk'te inşa edilen NEF evlerinde, özgün görüntüsüyle kentin çarpık mimari dokusuna uyum sağlayarak yeni bir boyut katan, ancak iç mekânlarda ortak yaşam alanları ve incelikli tasarım konseptleriyle özellikle genç profesyonellerin hayatlarına yenilik ve kalite getiren mekânlar üretiyor. Şehrin periferisinde yer aldığı için daha düşük bir fiyat diliminde olmasına karşın her katta ortak kullanıma açık bahçe, mini sinema, kiralanabilen ekstra depo odalar gibi farklı hizmetlerle kaosun içinde uyumu yaratacak modern mimari yapılar olarak karşımıza çıkıyor.
 
Hedef genç profesyoneller
New York'ta kentin içinde eski tren raylarını park olarak değerlendiren Hi-Line Parkı, iki metrelik bir eni olan salonunu bir tür mimari sihirbazlıkla ferahlatmayı başaran Amerikan modernist mimar Paul Rudolph'un evi gibi şehrin göbeğinde dikkati çekmeden estetik ve yaşam kalitesi yakalayan mekânları birlikte gezdiğimiz Timur, profesyonellerin iyi tasarımlı mekânlara daha ucuz bir şekilde ulaşması için inşa ettikleri 308 konutluk `Nef Flats 163 Levent' projesiyle maaşı 2-3 bin TL arasındaki genç profesyonellere ulaşmayı hedefliyor. "İstanbul'da 950 bin kişi, sosyal alanı olmayan eski binalarda oturarak 900-1300 TL kira ödüyor. Nef Flats 163 Levent'te ise bu kiraları ödeyerek yeni ve lüks bir projede oturabilecekler" diyor. Gayrimenkul yatırım fonu Deutsch Infrastruktur Kapital'le (DIK) ortak olarak yürütülen projelerde 59 metrekare 1+1'lerden 130 metrekare loft dairelere kadar çeşitlenen dairelerin fiyatları 194 bin ile 540 bin TL arasında değişiyor. Ön satışları başlayan ve yüzde 65'i şimdiden satılan proje 2012 yılında tamamlanacak.

NEF evleri, şehrin eteklerinde yer almasına karşın, her katta ortak kullanıma açık bahçe, mini sinema, karaoke odası, çamaşırhane, sanat odası, kiralanabilen ekstra depo odalar gibi şehri saran kaosun içinde uyumu yaratacak farklı hizmetlerle modern mimari yapıları olarak İstanbulluların karşısına çıkacak. NEF evlerinin dış tasarımlarında ise The House Cafe, Vakko, Autoban tasarımcıları Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar'ın imzası var. Manhattan'da da geleneksel çok kira, kimi zaman pencere dahil az lüks denkleminden bıkarak, çevre semtlere yerleşme trendi sürerken NEF tasarımın İstanbul'da günlük yaşama kattığı konfor ve estetik açısından modern bireyler ve yatırımcılar için cazip bir seçenek.
Referans/Müge Mengü

Basında yer alan diğer haberler:

AUTOBAN DÜNYASI NEW YORK'TA

Bu yazı, çalışmalarıyla İstanbul kafe kültürüne yön vermiş   bir tasarım-mimari firmasının, New York'un en şık yerinde ürünlerinin satılıyor olmasının hikayesidir.

Autoban, İstanbul'da yolu House Cafe'lere, Kitchenette'lere düşmüş herkesin tarzına dair fikir sahibi olduğu bir Türk mimari- tasarım firması. Henüz 40'ını bulmamış ama ünleri çoktan yurt dışını aşmış iki üniversite arkadaşının ortak projesi... Sadece ikisinin harıl harıl çalıştıkları günlerden bugün 35 kişinin çalıştığı bir yapıyla, Tünel'deki gösterişli ofislerinde hizmet veriyorlar.
Autoban, sadece iç mimari projeleriyle değil, aynı zamanda mobilyalarıyla da dünyanın belli başlı tasarım etkinliklerinde ödül almış bir firma. Bunları arasında çok önemli iki markanın; Wallpaper ve Edida'nın ödülleri de var. Tasarım dergilerinin takipçileri, resimaltını okumadan dahi Autoban ürünlerini tanıyor.
Autoban mobilyalarının bir kısmının üretimi, bir süre önce yaptıkları anlaşmayla, dünyaca ünlü mobilya firması De La Espada tarafından üstlenilmişti. Tasarım ve mimariyle ilgili yabancı basının ne zamandır baştacı ettiği Autoban'ın De La Espada tarafından keşfi, doğrusu hayli `yerinde ve zamanında' bulunmuştu. Lakin Autoban'ın ne büyük çapta bir iş becerdiğini anlamak için, New York Soho'daki De La Espada mağazasını ve bu ünlü firmanın Autoban'a verdiği ehemmiyeti yerinde görmek gerekirmiş!
Bünyesinde pek çok ünlü tasarımcının ürünlerinin üretim hakkını bulunduran distribütör firma De La Espada, Soho'daki şaşaalı butiğini tamamen Autoban ürünlerine ayırmış. Üstüne üstlük bu mağazanın tüm görsel tasarımını da Autoban'ın yapmasını istiyorlarmış. Böylece firma, Soho'da şık bir mağazada mallarını sergilemekten öte, bir `Autoban dünyası' yaratacakmış. De La Espada ayrıca üretim kalitesini de bir üst seviyeye taşıdığı Autoban ürünlerinin pazarlamasını sadece şurada burada değil, tam 60 ülkede yapmaktaymış!

Katlanıp bükülen evler
Çevremdeki herkes harıl harıl ev sahibi olabilmenin yollarını araştırıyor. Hep aynı kısırdöngü: 1. Şehrin ana arterlerinde yaşamayı tercih edenler, bu civarlardaki dairelerin pahalılığından ve eskiliğinden şikayetçi. 2. Temiz, asgari konfor düşünülerek yapılmış yeni konutlar hem merkeze uzak, hem de aynı tornadan çıkmışçasına kimliksiz olabiliyor.
Sosyal beklentisi yüksek, ekonomik gücü orta-iyi bu kesim için geliştirilmiş, taze bir emlak projesini Timur Gayrimenkul-Erden Timur'dan dinledim. Emlakla ilgili dağarcığımıza son eklenen bu kavramın adı `foldhome' yani katlanan ev. Çoğu sitede sunulmakta olan ortak kullanım alanlarının çeşitlendirildiği, bir de kullanıma göre ücretlendirildiği bir sistem. Böylece site sakinini kullanmadığı bir servisin parasını ödemekten koruyor. Küçük bir eviniz var, kalabalık bir davet vereceksiniz; özel misafir odasını kiralıyorsunuz. Yaşadığınız yerde ayrı bir çalışma odası lüksünüz yok; business room'a geçiyorsunuz gibi... Tam 25 farklı ortak alan fikri geliştirmişler. Böylece dilediğiniz zaman genleşip daralan bir konuttan bahsediyor oluyorsunuz. Bu 25 alan kapsamında yapay kayak pisti, ses yalıtımlı enstrüman-müzik odası gibi hayli yaratıcı fikirlere de yer verilmiş! Tabii hin gazeteciler olarak komşuluk ilişkilerinin medeniyeti adına, bu envai çeşit ortak kullanım seçeneğinin sıkıntı yaratabileceğini de tartışmadık değil! Bir de bu servisin fiyatı da çok konuşuldu. Gazeteci ataklarına karşı hazırlıklı olan Erden Timur, her bir ortak alan için 5-15 lira saatlik kullanım ücreti saptandığını söyledi...

Nef Flats'in mimarları
Nef Flats, House Cafe ve Kitchenette zincirleri, Vakko mağazaları gibi iç mimari projelerinden tanıdığımız Autoban'ın ilk dış mimari projesi. Autobancılar yapıyı tasarlarken modülerliği ön plana çıkaran konteynırlardan esinlendiklerini söylüyorlar. Yeşil alan ihtiyacınıysa bahsettiğim ortak alanlarla birleşen kat bahçeleri yaratarak çözmüşler. Koca koca beton blokların arasında yer alan Nef projesiyle ilgili mimarlar en çok peyzaj düzenlemelerini ve ahşap gibi sıcak malzemelerin kullanımını vurguluyor.
Ferhan İstanbullu/Milliyet Cadde


Geri Dön