19 / 04 / 2024

Nef New York yoğun ilgi görüyor!

 Nef New York yoğun ilgi görüyor!

Nef Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, New York’taki projelerine 2016’nın mart ayında başlayacaklarını açıkladı. Timur, ABD’deki ikinci projelerinin ise Chicago’da olacağını söyledi.



Nef Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, New York’taki projelerine 2016’nın mart ayında başlayacaklarını açıkladı. Timur, ABD’deki ikinci projelerinin ise Chicago’da olacağını söyledi. Manhattan’da 210 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek projenin alt kısmının otel, üst kısmının ise konut olacağını belirten Timur, “Metrekaresi 30 bin dolara satılacak projede 80-100 konut olacak. Buradan ev almak için zengin Türkler sıraya girdi, 4 kat talep geldi, araya tanıdık sokan bile oluyor” dedi. Timur, Chicago’nun meşhur caddelerinden LaSalle’de yer alacak ikinci projelerinde ise  298 konut ve 2 mağazanın bulunacağını söyledi. Timur, “Biz buraya Foldhome sisteminin yanısıra kapı kolu, kilit ve seramiğe kadar dizayn sistemlerimizle know how satıyoruz. Arsayı onlar buluyor, finansmanı ortak sağlıyoruz bunun üzerine know how’umuzu verip markamızı asıyoruz” diye konuştu. Timur, Chicago’da Magellan Development adlı yatırımcı grubuyla çalışacaklarını belirterek, şirketin Nef tasarımlı ürünlerin Türkiye’den gelip gelemeyeceğini bile sorguladığını söyledi. Timur, “İkna etmek için Nef’in tasarımı olan Vitra seramikleri Çanakkale’den Chicago’ya gemiyle gönderdik” dedi.


Londra ve Berlin sırada

Timur, “Almanya’da Frankfurt’u düşünüyorduk ama Berlin’den teklif geldi. Londra’da proje geliştirmek için önemli adım attık. Avrupa’da 5 metropolde, ABD’de ise 3 meşhur eyalete proje hedefliyoruz” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön