24 / 04 / 2024

Nejat Uygur İlköğretim Okulu açıldı!

Nejat Uygur İlköğretim Okulu açıldı!

Nejat Uygur'un oğulları Behzat ve Süheyl Uygur'un Van'da onarımını yaptırdıkları okul açıldı



Usta tiyatrocu Nejat Uygur'un oyuncu ve sunucu oğulları Behzat ve Süheyl Uygur, Van'ın Çatak İlçesi'ne bağlı Işınlı Köyü'nün Elmacı Mezrası'nda bakım ve onarımını yaptırdıkları ilköğretim okulunu açılışını yaptı. Eğitim- öğretime açılan okula `Nejat Uygur' adı verildi. Behzat ve Süheyl Uygur, başlarına poşu takarak köylülerle halay çekti.

UYGUR KARDEŞLER AÇILIŞI BÖYLE YAPTI

Behzat ve Süheyl Uygur, Tuvana Okuma İstekli Çocuklar Vakfı'nın (TOÇEV) `Yaşasın Okulumuz' kampanyası kapsamında bakım ve onarımını yaptırdıkları okulun açılışına katıldı. Okulun açılışı dolayısıyla Elmacı Mezrası'nda düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Halil Berk, Çatak Kaymakamı Cemal Demiryürek, Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, TOÇEV yetkilileri İrep Çakır ve Bade Takazoğlu ile köylüler katıldı.

Açılış töreni renkli geçti. Behzat ve Süheyl Uygur, başlarına poşu takarak köylülerle halay çekti. Uygur kardeşlerin halay çekebilmek ve fotoğraflarını çekmek isteyen köylüler birbirleriyle yarıştı. Köylü kadınlarla fotoğraf çektiren Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, Türkçe bazı kelimelerin Kürtçe karşılıklarını sordu. Köylüler davetlilere ceviz ve ayran ikram etti. Nejat Uygur İlköğretim Okulu'nun açılışı sonrası çeşitli yarışmalar da yapıldı. Öğrencilerin yarışmasına Behzat Uygur da katıldı. Uygur kardeşler yaptıkları esprilerle köylüleri kahkahaya boğdu.

Geçen yıllarda Van'a aynı kampanya kapsamında Sibel Can, Sinan Çetin gibi ünlüler de gelmişti. Kampanya kapsamında Van'da şimdiye kadar 14 okulun bakım ve onarımı yapılırken, Türkiye genelinde ise bu sayının 200'ü geçtiği belirtildi.
Hürriyet


Geri Dön