26 / 04 / 2024

Nepal'de 7,9 şiddetinde deprem!

Nepal'de 7,9 şiddetinde deprem!

Nepal'in başkenti Katmandu'da 7,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde can kaybı büyük. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 618'e yükselmiş durumda.



ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Nepal'in başkenti Katmandu'da meydana gelen depremin büyüklüğünün 7,9 olduğunu açıkladı. Merkez, yerel saatle 11.56'da yerin 11 kilometre derinliğinde yaşanan depremin büyüklüğünü daha önce 7,5 olarak duyurmuştu.


Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal da Hindistan'ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söyledi. Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtti. 


İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 618'e yükselmiş durumda. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.


DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ DÜŞTÜ


Bu arada Nepal'deki 7,9 büyüklüğündeki depremin ardından Everest Dağı'nda çığ düşmesi sonucu 30 kişinin yaralandığı bildirildi. Nepal Dağcılık Kurumundan Ang Tshering, çığın çökmüş buz ve karlardan oluşan Khumbu Buz Çağlayanı ile tırmanış yolunda bulunan üs arasında meydana geldiğini söyledi. Nepal İçişleri Bakanlığından da dağda 30 kişinin yaralandığı bildirildi ancak detaylı bilgi verilmedi. 


Milliyet 


Geri Dön