25 / 04 / 2024

Neşet Çağlayan: Gece gündüz Orhangazi için çalıştık!

Neşet Çağlayan: Gece gündüz Orhangazi için çalıştık!

Orhangazi Belediyesi'nde 30 Mart yerel seçimlerinden sonra başlayan Neşet Çağlayan döneminde 1 yıllık sure geride kaldı. Neşet Çağlayan döneminin başlaması ile birlikte bir çok alanda belediyecilik hizmetleri de kendini hissettirmeye başladı.



Orhangazi'de Neşet Çağlayan dönemi ile birlikte yepyeni ve yeni bir anlayış dönemi başlarken, 1 yılda Orhangazi'de imardan, sosyal etkinliklere, sağlık alanından eğitime, Tarımsal hizmetlerden spor yatırımlarına kadar birçok alanda yatırımlar yapıldı, yeni projeler de hazırlanıp yatırıma hazır hale getirildi. 


Orhangazi Halkı, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ilçenin idaresini büyük bir farkla Ak Partili Neşet Çağlayan'a teslim etmişti. Orhangazi Belediyesi'nde Neşet Çağlayan döneminin başlaması ile birlikte bir çok alanda belediyecilik hizmetleri de kendini hissettirmeye başladı.

1 yıllık dönemde Orhangazi Belediyesi'nde bir çok birimde farklı çalışmalar yürütüldü. 


1 YILDA NELER OLDU FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARI 


Hürriyet Mahallesi'nin kanayan yarası, ağır tonajlı kamyonlar için alternatif yol çalışması, Hürriyet, Yavuz Sultan Selim, Ahmet Yesevi ve Çakırlı Camilerinin çevre düzenlemeleri, Üreğil Kuran Kursu,  TOKİ  Cami ve Tepeüstü Cami Kuran Kursu bakım ve onarımı, Ahmet Yesevi ve Örnekköy İlköğretim okullarının bakım ve onarımı, Göl yolu kaldırım çalışması, Göl yolu rekreasyon çalışması, Göl piknik alam yeni düzenleme ve parke çalışması, eski köy ve mahalle olan, dış mahallelerimizde 80 m2 parke çalışması, Belediye binasmın önündeki otoparkın düzenlenmesi, Açıkhava Tiyatrosu koltuk çalışması ve sahne zemin çalışması, ilçe stadyumu koltuklarının düzenlenmesi, Arapzade mahallesinde parke çalışması, eski jandarma binası yanındaki yolun yeniden yapılıp düzenlenmesi, jandarma binasının devralınması, belediye binasının dış cephe boya ve bakımı ile 5.kata yeni hizmet alanlarının oluşturulması, alt yapının tamamlandığı bölgelerde asfaltlama çalışmaları yapılması, kaldırım çalışmaları, Eneıji Nakil hatlarının yeraltına alınması, Sölöz mahallesi göl sahilinde elektrik hatları çalışması, Doğan güllü iş merkezi yanında 4 ayrı parselin kamulaştınlarak bu Alana park projesi çalışması, Yeni Mezarlık alanının hazırlanıp hizmete hazır hale getirilmesi, Mobese sistemi ile ilgili çalışmaların başlatılıp inşa çalışmalanna başlanması, Balgöç hizmet binası için yer tahsisi, TOKİ ile Orhangazi merkeze 4.etap projesi ile Çakırlı ve Yeniköy için yeni projeler geliştirilmesi, Örnekköy kadınlar lokali onarımı, Adliye binası için yer tahsisi, Paşapınar mahalle muhtarlık binasının onarımı, anons sisteminin yenilenmesi, Kapalı Pazaryerinin devralınması ve onarımı, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 11 adet futbol sahası için yer tahsisi, otobüs duraklarının yenilenmesi, Çakırlı'ya termal tesis için imar çalışması, Yeniköy'de imar çalışması, Çöp transfer istasyonu için yer tahsisi, Kültür Merkezi için yer tahsisi, Nadir Sosyal tesislerinin devralınması, Kale sosyal tesislerinin devralınması, Keramet ılıca tesislerinin yenidenk düzenlenmesi, Ortaköy'de içme suyu sondaj çalışması, Orkent'teki baz istasyonunun kaldırılması, Topselvi, Örnekköy, Yeniköy ve Çakırlı için doğalgaz projelendirmeleri, SGK binası için yer tahsisi, Kapalı Spor Salonunun taşınması ile ilgili resmi girişimlerin başlatılması, Muradiye için bat çık çalışmasının projelendirilmesi, Kanal Orhangazi projesi için çalışmaların başlatılması ve dere ıslah çalışmaları, Gölpark'ın devri için çalışmalarda sona gelindi ve Arapzade, Muradiye ve Olukdere mevkileri için 18 uygulaması yapılması. 


EĞİTİM ÇALIŞMALARI


Eğitim alanında da 1 yıllık dönemde bir çok çalışma yapıldı. İmam Hatip Ortaokuluna arsa tahsisi, Tuna ilköğretim için arsa tahsisi, Kız meslek Lisesi arsasının kurumlaşması, 575 üniversite öğrencisine kurulan dernek vasıtası ile burs verilmesi, l.sınıf öğrencilerine eğitim seti dağıtımı, Üniversite için yurt arsası tahsisi, başarılı öğrencilere tablet bilgisayar dağıtılması, ilköğretim ve ana sınıfı öğrencilerine diş macunu ve diş fırçası dağıtılması, YGS sınavına girecek öğrenciler için ücretsiz otobüs ve sabah ikramlarda bulunulması, Öğrenciler için sınav öncesi motivasyon ve belediye personeline kişisel eğitim seminerleri düzenlenmesi, Çocuk kulübü, BUSMEK çalışmalarının başlatılması ve okul Aile birliklerinin tüm taleplerinin karşılanması. 


SAĞLIK 


Sağlık alanında da yeni dönemde Orhangazi Belediyesi ciddi çalışmalara imza attı. Hasta nakil araçlarının yenilenmesi, yeni cenaze aracı, Sağlık Personeli sayısının artırılması, 112 Acil Servis için ikinci nokta kurulmak üzere yer tahsisi yapılması, Büyükşehir Evde Sağlık hizmetleri kurumu ve yer tahsisinin yapılması, Sokak hayvanları için yemlikler ve yem makinelerin konması sağlık alanındaki çalışmalar oldu. 


PARK VE BAHÇELER 


Yeni dönemde Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak da ciddi çalışmalar yapıldı. Bölgede bir ilk olan Engelli Çocuk Parkı Neşet Çağlayan'ın talimatı ile hayata geçirilirken, ilçenin belli noktalarındaki spor aletleri yenilendi, yeni çocuk parkları inşa edildi, mesire alanlarına yeni düzenlemeler yapıldı, Cumhuriyet Alanı Meydan parkı yeniden düzenlendi, Marmara birlik arsasının kamulaştırılması da bu alandaki bazı çalışmalar oldu. 


TARIMSAL HİZMETLER 


Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yeni dönemde kurulan bir müdürlük olarak faaliyetlerine başladı. Müdürlük ilk etapta ilçe genelinde üretici ve çiftçilerin yoğunlukta yaşadığı dış mahallelerde etüd çalışması yapıp ihtiyaçları tespit etti. Ardından da bu eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapıldı. Tanker dolum noktaları bunlardan birisi oldu. Daha da önemlisi geçmiş dönemde zarar ettiği gerekçesi ile lağvedilen Merkez Sulama Birliği'ne ait kanallar yeni dönemde onarılıp yeniden suya kavuşturuldu. Pompa istasyonunun bakım ve onarımı yapıldı faaliyete sokuldu. 

Büyükşehir tarafından yapılacak olan Zeytin İşleme Merkezi için yer tahsisi yapıldı. Çiftçilerimize çeşitli konularda eğitimler düzenlendi. 


Geri Dön