19 / 04 / 2024

Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı!

Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı!

Google' ın sahip olduğu Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam' i 555 milyon dolara satın aldı. Satın almanın duyurulmasının hemen ardından 'mahremiyet' tartışmaları başladı...



Google'ın sahip olduğu Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı. Satın almanın duyurulmasının hemen ardından 'mahremiyet' tartışmaları başladı. Adeta mobese sistemi gibi evin içini denetleyecek kameralarla aktarılacak verilerinin Google'ın veri merkezlerinde toplanacağı iddia edildi.


Google'ın sahip olduğu yeni nesil ev aletleri şirketi Nest 555 milyon dolara video denetim sektöründe faaliyet gösteren Dropcam şirketini satın aldı.


Dropcam şirketi 100-200 dolar aralığında evlerin ve ofislerin denetlenmesi için şık kameralar üreten bir şirket.


Nest CEO'su Matt Rogers bu satın almanın Google ile bir ilgisi olmadığını söylese de satın alma özel hayatın mahremiyeti tartışmalarını da gündeme getirdi.


Google akıllı termostat gibi ev aletleri üreten Nest'i satın almıştı. Google'ın bu hamlesi 'ev kontrolünü' internete taşıma stratejisi olarak görülmüştü.


Nest'in özellikle ev için kamera üreten Dropcam'i satın alması da "Google b u yolla evimizin içine kadar girecek ve her görüntüyü dev data merkezlerinde saklayacak" eleştirilerini beraberinde getirdi.


Mahemiyet eleştirileri yapılsa da teknoloji şirketlerinin yeni rekabet alanı ev içi teknolojiler olarak dikkat çekiyor. Google'ın yanı sıra Samsung ve Apple da 'akıllı ev' konsepti için yatırımlar yapmaya devam ediyor. 



Hürriyet 


Geri Dön