25 / 04 / 2024

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix, müşterilerini parola paylaşma günlerinin sona erdiği konusunda uyarmaya başladığını söyledi. Yayıncı, üyelere gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Netflix hesabınız sizin ve birlikte yaşadığınız insanlar, yani eviniz içindir.”



Bir başkasının Netflix hesabını verenler, görüntüleme geçmişleri ve izleme listeleri de müdahil olmak üzere mevcut hesap bilgilerinin yerini değiştirmelerine yardımcı olacak bir “Profil Aktar” alternatifi vesilesi ile kendi hesaplarına geçiş yapabilirler.

Bu fonksiyon, tüketiciler aracılığı ile büyük tepkiyle karşılandı, ancak Netflix, yatırımcılara, bazı erken iptallere rağmen, şifre kısıtlamasının bir işletme olarak uzun vadeli büyümesi ve finansal sağlığı için faydalı olacağına inandığını söyledi.

Misalen, ilk çeyrek kazançları esnasında , Netflix eş CEO'su Greg Peters, desteklenen ilk pazarlardaki parola kısıtlamalarının neticelerinin, abonelerin ücret yükselişlerine nasıl tepki verdiğine çok benzediğini söyledi.

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Peters, "Başlangıçta bir iptal tepkisi görüyoruz ve ardından, ödünç alanlar kendi Netflix hesapları için kaydoldukça ve mevcut üyeler, paylaşmak istedikleri kişiler için bu ekstra üyelik tesisini satın aldıkça, hem üyelik hem de gelir açısından bunu geliştiriyoruz" dedi. yatırımcılara Nisandaki gelir çağrısı hakkında bilgi verdi. "Bu sebeple, her şeyden önce, bu yeni ülkelerde tutarlı neticeler görmek güçlü bir doğrulamaydı, çünkü birbirinden farklı ve aynı zamanda orijinal Latin Amerika ülkelerinden farklı farklı pazar özellikleri var" diye ekledi.

Netflix, bu senenin başlarında Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya'ya erişimi genişletmeden önce özelliği ilk olarak Latin Amerika pazarlarında test etmeye başlamıştı . 


Geri Dön