19 / 04 / 2024

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

Yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışıyla, son 7 senede ülkemize 10 milyar lira karşılığı döviz kazandıran Nevita, yeni yapılanması olan Nevita Luxe ile ülkemizde 1 milyon dolar ve üzerindeki değerde gayrimenkul satın alacak yabancı yatırımcı avına çıktı. 



Ülkemizde yabancıya gayrimenkul satışı konusunda dikkat çeken şirketler arasında yer alan Nevita hedef büyüttü. Kurulduğu 2014'te 15 milyon liralık bir ciroyla yola çıkan Nevita, yalnızca 6 senede 30 katın üzerinde büyüdü ve cirosunu da 500 milyon liraya taşımış oldu. 2021 yılının ilk 6 ayında da 450 milyon liralık gayrimenkul satışına imza atan Nevita, yabancı yatırımcıya satış alanındaki uzmanlığını lüks gayrimenkul pazarına taşımak için start verdi.

Dünyanın dört bir yanında, yabancı gayrimenkul yatırımcısının el üzerinde tutulduğuna değinen Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bugün yabancılara satılan gayrimenkulün değeri ortalama 150 bin dolar. Bu rakam Nevita’da 200 bin dolar. Bunu çok daha yukarı seviyelere taşıyabilmek, ülkemize çok daha fazla döviz kazandırabilmek için Nevita olarak lüks gayrimenkul pazarı için de yeni bir yapılanma oluşturduk. Nevita Luxe markamız ile hedefimiz Türkiye’de 1 milyon dolar ve üzeri değerde gayrimenkul satın alabilecek yabancı yatırımcıları ülkemize çekebilmek” şeklinde konuştu.

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

ÜLKEMİZ ÇEKİM MERKEZİ OLABİLİR

İngiltere’nin, dünyada yabancıya gayrimenkul satışındaki tecrübesiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Faruk Akbal, “Avrupa ülkeleri bu alana uzun yıllar yatırım yaptılar. Fakat son yıllarda tüm dünyada güçlenen milliyetçilik akımları ve artan İslamofobi nedeniyle artık yabancılar bu ülkelerde kendilerini rahat hissetmiyorlar. Bu açıdan Türkiye’nin önünde müthiş bir fırsat var. Tarihi boyunca farklı din, dil, milletten insanları kucaklamış bir ülke Türkiye. Bunun değeri de bugünlerde çok daha iyi anlaşılıyor. Değişen bu dünyada Türkiye yabancılar için gerçek anlamda bir çekim merkezi olabilir” dedi.

AFRİKA’NIN POTANSİYELİ ÇOK BÜYÜK

Çinceden Pencabi diline kadar toplamda 10 yabancı dilde hizmet verdiklerini kaydeden Faruk Akbal şöyle konuştu: “Ekibimizle günde 1.000 çağrıyı karşılayabiliyoruz. Bir yandan insan kaynağı anlamında kendimizi geliştirirken bir yandan da kıta ofislerine ağırlık veriyoruz. Pakistan’da ofisimizi açmıştık. Yıl bitmeden de Dubai ofisimiz devreye girecek. Asya-Pasifik’te Çin, Avrupa’da İngiltere, Afrika’da Johannesburg veya Nairobi ofislerimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle Afrika’da çok ciddi bir potansiyel görüyoruz. 2022’den itibaren de kıtalar arası etkinlik organizasyonumuzu tam anlamıyla şekillendirmiş olacağız. Ülke olarak baktığımızda, Singapur, Hong Kong, Çin, Kazakistan, İran ve Azerbaycan, yabancı yatırımcı çekebilmek için en cazip pazarlar arasında.”

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı! 

2023 YILINDA HEDEF 2,2 MİLYAR TL

Nevita Luxe çatısı altında hizmet verecek olan  New Inn markalarını da devreye soktuklarını kaydeden Faruk Akbal yaptığı açıklamada “Gayrimenkul yatırımcılarını ülkemizde en iyi şekilde ağırlayacağımız ve yeni nesil teknoloji ağırlıklı konaklama markamız New Inn ile dünyanın en üst düzey gayrimenkul yatırımcılarını ülkemizde en iyi şekilde ağırlamış olacağız. ‘New generation hospitality’ diye adlandırdığımız ve 360 derece konaklama hizmeti verecek New Inn ile hedefimiz Nevita Luxe’ın cirosunu 2023’te 1,2 milyar TL’ye ulaştırmak. Bunun dışında Nevita’nın normal organizasyonu da devam edecek. Hedefimiz orada da yıllık 1 milyar TL’ye ulaşmak. New Inn ile ayrıca butik projelerde kentsel dönüşüm işine de gireceğiz. Bunun için önde gelen caddelerde görüşmeleri sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

Nevita bünyesinde Parita Capital isimli bir oluşumu da devreye soktuklarını kaydeden Faruk Akbal, “Burada da projelerden topla satın almalarla kendi portföyümüzü halihazırdaki müşterilerimize pazarlamış olacağız. En büyük sıkıntımız İstanbul’da proje kalmamış olması. Her bölgede bir-iki projemiz olsun istiyoruz ama pazarlayabileceğimiz, yeni başlayan proje sayısının az olması bizim için ciddi bir sorun. Ama şu an 3-4 firma ile toplu satınalma sürecimiz devam ediyor.” dedi.

GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ ÖZEL GECEDE BİR ARAYA GELDİ

Portföyüne en son Ataköy'de hayata geçirilen SeaPearl projesini de ekleyen Nevita, Salı akşamı Sea Pearl projesinde özel bir davet gerçekleştirdi. Sektör temsilcilerinin katılım gösterdiği gecede, davetlileri Quartet performans karşıladı. Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal’ın önemli açıklamalar yaptığı gecenin sunuculuğunu Helin Aslan gerçekleştirdi. Geveze ve Fazla Mesai grubunun performanslarını sergilediği gecede, Mapping şovlardan, denizdeki water screen şovlara kadar bir çok gösteri gerçekleştirildi.

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!


Geri Dön