28 / 03 / 2024

Nevşehir Belediyesi peyzaj çalışmalarını sürdürüyor!

Nevşehir Belediyesi peyzaj çalışmalarını sürdürüyor!

Belediye Başkanı Hasan Ünver' in şehir merkezinde imar planında yeşil alan olarak belirtilen alanların yeşil bir görüntüye kavuşturulması yönündeki talimatı doğrultusunda , ekipler farklı merkezlerde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.



ŞEHİR merkezinde yeşil alanların artırılmasına yönelik olarak Nevşehir Belediyesi'nin çalışmaları aralıksız devam ediyor. Her yıl hizmete kazandırılan çocuk oyun alanı ve dinlenme parkları başta olmak üzere   şehrin farklı noktalarındaki orta refüjlerin  yeşillendirilmesine yönelik girişimlerle Nevşehir, kişi başına düşen 14.03 oranıyla Dünya Sağlık Örgütü(WHO)'nun şehirlerde kişi başına düşen yeşil alan miktarının en az 9 metrekareye ulaştırılması gerektiği yönündeki  tavsiye kararının  daha da üzerindeki bir rakamla da oldukça önemli bir başarıya ulaştı.


Belediye Başkanı Hasan Ünver' in  şehir merkezinde imar planında yeşil alan olarak belirtilen alanların yeşil bir görüntüye kavuşturulması yönündeki  talimatı doğrultusunda , Belediye  Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri farklı merkezlerde çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor.


Özellikle çocuk oyun alanı ve dinlenme park sayısının her geçen yıl artırılması ve bu kapsamda söz konusu alanların nezih bir şekilde modern donanımlarla her yaş grubundan kişilerin yararlanabileceği bir sosyal alanlar haline gelmesi yönünde de etkin çalışmalar yürütülüyor.


Bu  kapsamda şehir merkezinde imar planında yeşil alan olarak belirlenen yerlerde,  çocuk oyun alanı, ve dinlenme parkı yapımına hız kazandıran Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, oluşturulan yeşil alanlar içerisinde  spor kondisyon aletleri, yürüyüş yolları, kamelyalar, süs bitkileri, çimlerin otomatik sulama sistemi ve yeni fidanlarla zengin bir görüntü oluşturuyorlar.


2004 yılından beri yürütülen bu çalışmalarla, Nevşehir'de 2004 yılı başında 7.2 olan kişi başına düşen yeşil alan miktarı,  2016 yılının Haziran ayı sonu itibariyle 14.03'e ulaştı.


Dünya Sağlık Örgütü, aldığı bir tavsiye kararıyla şehirlerde kişi başına düşen yeşil alanın en az 9 metrekare olması gerektiğini belirtiyor.


Hürriyet


Geri Dön