26 / 04 / 2024

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'a 50 bin TL'lik hibe desteği!

Nevşehir Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı.



Nevşehir Belediyesi tarafından 3. Derece Arkeolojik Sit alanı temizlik çalışmalarının devam ettiği dünyanın en büyük yeraltı yerleşim bölgesinde bulunan tarihi Eski Hamam'daki koruma ve kurtarma çalışmaları için Tarihi Kentler Birliği, 50 bin TL'lik hibe desteği sağladı. 


'Geleceğe taşınacak'


Yer altı yerleşim bölgesi, Nevşehir Belediyesinle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKl) işbirliği halinde gerçekleştirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları sırasında keşfedilmişti. 3. Derece Sit alanı olarak ilan edilen, aynı zamanda dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin de bulunduğu bölgede, Nevşehir Belcdiycsi'nin maddi destekleriyle temizlik çalışmalarına devam ediliyor. 


Belediye Başkanı Haşan Üııver, bölgede en önemli tarihi varlıklardan biri olan Eski Hamam'ın koruma ve kurtarma çalışmalarına yaptığı hibeden dolayı Tarihi Kentler Birliği yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Ünver, "Tarihi değerlerimiz, toplumsal bir bilinç içerisinde kültürel değerlerimizin korunması, kurtarılması adına çalışmalar yapan sivil toplum teşkilatlarımızın da işbirliğiyle etkin bir şekilde geleceğe taşınacaktır" diye konuştu.



Milliyet


Geri Dön