26 / 04 / 2024

Nevşehir'de 295 TL taksitle 10 yıl vadeli konut yapılıyor!

Nevşehir'de 295 TL taksitle 10 yıl vadeli konut yapılıyor!

Nevşehir'in Kozaklı ilçesi Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, "Turizm bölgesi ilan edilen ilçede, özel sektörün hızına yetişemediklerini" söyledi



Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un katkılarıyla ilçenin, termal kaplıcaların bulunması dolayısıyla "Turizm Bölgesi" ilan edildiğini hatırlattı.

7 bin nüfusa karşın 19 otelde 8 bin yatak kapasitesine sahip olduklarını belirten Çelik, üniversitelerin bilim adamları tarafından ilçede bulunan termal suyun birçok hastalığa iyi geldiğinin kanıtlandığını ifade etti.

Çelik, şöyle devam etti:

"İlçemizde asırlardır şifalı termal su olmasına rağmen, bu imkandan son 15 yıldır ciddi şekilde yararlanılmaya başlandı. Şu anda üçü 5 yıldızlı 19 yeni otel yapıldı. Gerçeği söylemek gerekirse turizm bölgesi ilan edilen ilçemizde özel sektörün hızına yetişemedik. Yatırım yapmak isteyen girişimcilere gerekli kolaylığı sağlıyoruz. Devamlılık arz eden 22 termal sıcak su içeren sondaj kuyumuz var. Bunları beslemek için yeni projeler üretiyoruz. Çünkü ekonomisi tarıma dayalı Kozaklı'da işsizliği ancak turizmle aşacağımıza inanıyoruz."

İlçede otellere ara eleman yetiştirilmesi için Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılması girişimlerinin bulunduğunu ifade eden Çelik, "Bu eksikler giderilirse yakın gelecekte burası Türkiye'nin termal merkezi olur" dedi.

Vatandaşların termal sudan banyo ve diğer ihtiyaçlarını gidermeleri ve ısınmaları için Nevşehir Valiliği, Özel İdare katkılarıyla 2 yıl önce 100 metrekare konut ve iş yerlerine yılda 600 TL karşılığında termal su bağladıklarını belirten Çelik, "Geçen yıl 700 abonemiz vardı, bu yıl bin 785 aboneye ulaştık. Yakın gelecekte ilçede bulunan tüm konutlara ve iş yerlerine termal su bağlayacağız" diye konuştu.

Çelik, ilçede seracılığı yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, 10 bin TL peşin ayda 295 TL ile 10 yıl vadeli konut yaparak, ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını, şu ana kadar 186 konutun teslim edildiğini, sırada 390 konut bulunduğunu da sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön