20 / 04 / 2024

New Balance, 40 yeni mağaza açmayı hedefliyor!

New Balance, 40 yeni mağaza açmayı hedefliyor!

Efsane spor ayakkabı markası olarak kabul edilen New Balanceın Başkanı ve CEOsu Robert T. DeMartini, 2004 yılında Vepa Group Nişantaşında bizim Avrupadaki ilk butiğimizi açtı. Türkiyedeki büyüme stratejisini dünyaya örnek gösteriyoruz" dedi



Efsane spor ayakkabı markası olarak kabul edilen New Balanceın Başkanı ve CEOsu Robert T. DeMartini, 2004 yılında Vepa Group Nişantaşında bizim Avrupadaki ilk butiğimizi açtı. Türkiyedeki büyüme stratejisini dünyaya örnek gösteriyoruz. 2010da Türkiyede yüzde 44 gibi rekor oranda büyüdük dedi.

NEW Balance spor ayakkabıları, Türkiyede ilk Merhum Cumhurbaşkanı Özalın ayağında görüldü. 1906 yılında 33 yaşındaki İngiliz göçmen William J. Riley tarafından kurulan marka, ABD eski başkanlarından Bill Clinton dahil pek çok siyasi lider ve dünyaca ünlü yüz tarafından tercih ediliyor. Türkiyeye Vepa Group tarafından 2004 yılında getirilen New Balance Başkanı ve CEOsu Robert T. DeMartini, altı yıldır pazarda elde ettikleri büyümeden çok memnun olduklarını söyledi.

Avrupada ilk mağaza
Robert T. DeMartini, 2004 yılında Vepa Group tarafından Nişantaşında açılan mağazanın markanın Avrupadaki ilk butiği olduğunu hatırlatarak, Avrupada ilk mağaza Vepa Group tarafından gerçekleştirildi. Şu anda 6sı İstanbulda, ikisi  İzmir  ve biri Ankarada toplam 9 mağazamız bulunuyor dedi. Türkiyede büyüme stratejilerinin monobrand butik (tek marka mağaza) olduğunu belirten DeMartini, gelecek 5 yılda yine aynı strateji doğrultusunda büyümeye devam edeceklerini ve tüm Türkiyede 40 yeni mağaza hedeflediklerini söyledi. DeMartini, Türkiyedeki strateji ve büyüme modelini diğer ülkelere örnek gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

New Balance ın Başkanı ve CEOsu Robert T. DeMartini Türkiye faaliyetlerini şu sözlerle değerlendirdi: New Balance, Türkiyede 2004-2010 seneleri arasında her yıl yüzde 30un üzerinde büyüdü. 2010 senesinde ise yüzde yüzde 44 büyüdü. Son 6 yıl içerisindeki en büyük büyüme oranı budur. 2011 büyüme hedefi ise yüzde 40. 2011 içerisinde 5 mağaza, önümüzdeki 3 yıl içerisinde 10, ve 5 yıllık çerçeve içerisinde ise 32-35 mağaza arasında büyüme hedeflendi. Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve KKTCye New Balance ürünleri Vepa Group tarafından sağlanıyor.

Yaşam stili öncü
Türkiyenin bütün markalar için yaşam-tarzı ağırlığı bulunan bir Pazar olduğunu belirten DeMartini, bu nedenle New Balance kadar koşu ve giyime de odaklandıklarını dile getirdi. Türkiyede, New Balance Lifestyle kategorisinde 554, 410 ve 360 modelleri en çok satanlar. Performans kategorisinde ise klasik 993 modellerinin yanı sıra, her sezon için özel olarak mağazalarda sunulan yeni çıkan, o sezonun ileri teknoloji içeren yeni modelleri, en çok satışı yapılan modelleri.

Gelecek yıllarda Türkiyede üretimi düşünüp düşünmeyecekleri konusunda DeMartini, Vepa Group çatısı altında Türkiyede New Balance spor giyim üretimi için lisans anlaşması görüşmelerimiz sürüyor dedi.

Hem temellere hem yeniliğe odaklanıyor

NEW Balance Başkanı ve CEOsu Robert T. DeMartini, yoğun rekabetin yaşandığı spor ayakkabı sektöründe nasıl öne çıktıklarını şöyle açıkladı: Çabalarımızı New Balance markasını pazarda özgün yapan temeller üzerine yoğunlaştırdık. Yani bu temeller, koşu kategorisindeki deneyimimiz ve mirasımız. Pek çok kategoride yenilikçi, premium ürünler sunabilme yeteneğimiz, yerel üretime olan bağlılığımız ve perakendelerimizle, bayilerimizle olan güçlü ilişkilerimiz Gelişmiş mağaza deneyimi sayesinde, ve heyecan veren, ihtiyaçları-beklentileri karşılayan yeni ayakkabı giyim ve ürünlerinin lansmanı sayesinde global müşterilerimizi markamıza bağlamaya devam ediyoruz.

2011 için umutluyuz

2010u kendi faaliyetleri ve endüstri için teşvik edici bir yıl olarak değerlendiren Robert T. DeMartini, şu tespitlerde bulundu: Kategorilerdeki iki senelik düşüşten sonra, tüketiciler pazara dikkatli olarak geri döndüler. Bu da mütevazı bir büyüme yarattı. Şirket olarak, giderleri yöneterek, markamızın güçlerine odaklanarak ve bayilerimizle kuvvetli ilişkilerimizi daha da güçlendirerek, bu son ekonomik değişikliklerin üstesinden geldik. Sonuç olarak, uluslararası pazarlarımızdaki güçlü büyümemizden dolayı, New Balance global satışları 2010da yüzde 7 yükseldi. Temelleri yeni ürünlerimize ve inovasyonumuza dayalı koşu kategorisinin güçleri ve momentumu üzerine kurulu olan 2011 için umutluyuz.

Amerika ve İngiltere üretimimiz çok önemli

ABD ve İngilterede ayakkabı üretimi olan tek atletik şirket olduklarını vurgulayan Robert T. DeMartini, Bugün Kuzey Amerikada satılan, her 4 New Balance ayakkabısından bir tanesi ABDde üretilmiştir. Diğer üretimlerimiz Çin, Vietnam, Endonezyada köklü ortaklıklarımızın olduğu tedarikçilerimiz ile gerçekleşiyor diye konuştu.

120 ülkede 1.7 milyar dolar ciro

NEW Balanceın 100 yılı aşkın bir tarihe ve 1.7 milyar dolarlık uluslararası satışa sahip olduğunu belirten Robert T. DeMartini, Bugün New Balance ürünleri 120yi aşkın ülkede satılıyor. 2010 sonunda yaklaşık 110 global mağazamız ve 700den fazla franchise mağazamız bulunuyor. Yani toplamda +küresel olarak 820den daha fazla mağazamız var dedi.

Hürriyet/Demet CENGİZ BİLGİN


Geri Dön