26 / 04 / 2024

New York'a 80 milyon dolarlık Universal Hip Hop Museum geliyor!

New York'a 80 milyon dolarlık Universal Hip Hop Museum geliyor!

New York’ta uzun yıllardır beklenen, ama bir türlü hayata geçemeyen hip-hop müzesi  Universal Hip Hop Museum'e kavuşmak için gerekli adımlar atıldı...



Rap müziğin Doğu ve Batı Yakası mücadelesindeki Doğu’yu temsil eden New York’ta uzun yıllardır beklenen hip-hop müzesine kavuşmak için gerekli adımlar atıldı

New York Valisi Andrew Cuomo konuyla ilgili açıklama yaptı. Cuomo yaptığı açıklamada, New York eyaletinde dünyanın ilk hip-hop müzesinin inşa edilmesine destek olma amacıyla 3.5 milyon dolarlık ödeme aldıklarını belirtti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Universal Hip Hop Museum, toplam 80 milyon dolara mal olacak. Müzenin 2023 yılında Güney Bronx’ta açılması planlanıyor. “Boogie Down” Bronx olarak da bilinen bölge, müzik tarihçileri tarafından hip-hop’un doğum yeri olarak kabul ediliyor.

New York Post’un raporlarına göre, Universal Hip Hop Museum'un zaten Microsoft ve MIT dahil olmak üzere kurumsal ortakları bulunuyor. Bu büyük markaların yanı sıra hip-hop dünyasından Nas ve LL Cool J gibi büyük isimler de projeye destek verecek. 
 


Geri Dön