19 / 04 / 2024

NG Kütahya Seramik, dünyanın en büyük ebatlı karolarını üretmeye başladı!

NG Kütahya Seramik, dünyanın en büyük ebatlı karolarını üretmeye başladı!

NG Kütahya Seramik, dünyanın en büyük ebatlı karolarını üretmeye başladı.160x480, 120x240 ve altındaki diğer boyutlarda granit üretim kapasitesi olan fabrikada, teknolojik altyapının kurulmasında İtalyanlarla çalışıldı...



Seramik sektörünün önemli firmalarından NG Kütahya Seramik, dünyanın en büyük ebatlı karolarını üretmeye başladı.


160x480, 120x240 ve altındaki diğer boyutlarda granit üretim kapasitesi olan fabrikada, teknolojik altyapının kurulmasında İtalyanlarla çalışıldı. 225 milyon lira yatırım bedeli olan ve 300 kişilik yeni istihdam sağlayan fabrika, 77 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 320 bin metrekarelik arsa üzerine kuruldu. Fabrikanın yıllık 10 milyon metrekare büyük ebatlı teknik granit seramik üretim kapasitesi bulunuyor.


Dünyada ilk defa bu boyutta karo üretmeye başladıklarını belirten NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, tüm ticari alanları hedef kitlesi olarak belirlediklerini, Avrupa başta olmak üzere Rusya ve ABD’nin satışlarda ilk sıralarda yer alacağı tahmin ettiklerini söyledi.

Mimara özel üretim

Fabrikanın mimarların ve mimar ofislerinin projelerine yönelik özel üretim taleplerine birebir yanıt verebileceğini belirten Güral, “Yeni fabrikamızın esnek üretim kapasitesi sayesinde, NG Kütahya Seramik mimarların ve mimari ofislerin önümüzdeki dönemde en önemli çözüm ortağı olacaktır. Aklınıza gelebilecek döşemeye uygun her türlü iç ve dış mekan için tercih edilecektir. Hastane, otel, AVM, metro, okul vs., binaların dış kaplamaları gibi yüzeylerde hafifliğiyle yüzeye yük getirmez” dedi.

Güral, yeni fabrikadaki üretimin yüzde 60’lık kısmını ihraç etmeyi planladıklarını, yeni ürünlerin dünya pazarlarına ilk defa eylül ayı içerisinde İtalya’daki Cersaie Fuarı’nda tanıtılacağını dile getirdi.

Çevreci fabrika

Fabrikada üretim esnasında oluşan atık sular arıtılıyor ve üretim işleminde değirmenlerde değerlendiriliyor. Fırınlardan çıkan hava ise tekrar sistem içinde döndürülerek ısı konusunda yüzde 55-60 civarında bir tasarruf elde edilmesini sağlıyor. Fabrikada gerçekleştirilen paketleme işlemlerinde de hiçbir atık oluşmuyor.


Sponsorluklara devam


Kısa bir süre önce Futbol Milli Takımlar Ana Sponsorluğu için Türkiye Futbol Federasyonuyla iki yıllık bir anlaşma imzalayan Erkan Güral, milli takımla uzun yıllar devam etmek istediklerini de söyledi. Başka takımlarla da görüşmelerinin sürdüğünü belirten Güral, “Futbol dışında spor kulüplerine de destek olmak istiyoruz. Uzun vadeli çalışmalar gerektiriyor, o yüzden henüz netleşen bir şey yok” diye konuştu.  


Otel de yapıyor


Turizm alanında da önemli yatırımları bulunan NG Kütahya Seramik, İstanbul Basın Ekspres’te iş ve kongre merkezi üzerine yoğunlaşacak bir de otel yapıyor. Otelin hafriyat çalışmalarının başladığını ifade eden Güral, “Şehir oteli olacak, bilgilerini daha sonra paylaşacağız ama Türkiye’nin en büyük otellerinden biri olacak. Aynı zamanda bir de ofis projemiz var” dedi.



Duygu Erdoğan/ Milliyet 




Geri Dön