27 / 04 / 2024

NG Kütahya Seramik, Sign of the City Awards'ta ödülü kaptı!

NG Kütahya Seramik, Sign of the City Awards'ta ödülü kaptı!

'Sign of the City Awards'ta ödül almaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren NG Kütahya Seramik Başkanı Erkan Güral, "NG Kütahya Seramik olarak, Anadolu'da çalışıp Anadolu'da üretim yaparak bu ödülü kazanmak bizim için çok anlamlı" dedi.



SERAMİK sektörünün oncu markalarından NG Kütahya Seramik, yeni fabrikasıyla Hürriyet tarafından düzenlenen ve bulunduğu şehre imza atan projeleri ödüllendiren 'Sıgn of the City Avvards da 'En iyi Endüstriyel Yapı" kategorisinde ödüle layık görüldü.


Dünyanın en buyuk karolarını üreten ve atık madde çıkarmama özelliği gibi nitelikleriyle mimari açıdan örnek teşkil eden fabrika, Türkiye'nin en buyuk granit seramik üretim kapasitesine sahip olma özelliği taşıyor. 


DOĞA DOSTU FABRİKA


Dünyanın en buyuk ebatlı karolarının üretildiği fabrika pek çok açıdan sektöre ömek teşkil ediyor. Tüm kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla geri dönüşüm sistemlerinin kurulduğu fabrika, doğaya atık madde bırakmama özelliğiyle dikkat çekiyor. 


Fabrika, arıtma ve geri dönüşüm sistemleri sayesinde çevresinde yer alan yaşam alanlarına ve doğal hayata müdahale etmiyor. Maksimum oranda gün ışığının içeriye alınmasına uygun olaıak tasarlanan fabrikanın cephe ve çatısındaki ışıklıkları doğal bir havalandırma sistemi görevi gorüyor. Seramik sektörüne yenilik getüen fabrikada, enerji sarfiyatı duşuk fırınlar kullanılıyor. Üretimde kullanılan suyun arıtüarak tekıar kullanıma uygun hale getiı ilmesi sayesinde su tasanufu sağlanıyor. 


EKONOMİYE KATKI! 


Fabrika, hammadde üretim alanında tamamı yerli üretici ile çalışılan fabrika olması sebebiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. 350 kişilik istihdam yaratan fabrika, çalışanların ihtiyaç duyabileceği her türlü sosyal alam içeriyor. Son derece rahat şekilde çalışmaya olanak sağlayacak şekilde tasarlanan fabrika seramik sektörüne yenilik getiriyor. NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslaıarası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Sigıı of the City Avvards'da ödül almaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Güral. "Anadolu'da iş dünyasında önemli bir hareketlilik var. çok güzel gelişmeler oluyor. NG Kütahya Seramik olarak, Anadolu'da çalışıp, Anadolu'da üretim yaparak bu od ulu kazanmak bizim için çok anlamlı. 

Bu ödül aynı zamanda daha fazla çalışmamız yolunda, geleceğe yönelik bü ödev bizim için" dedi. 


NG Kütahya Seramik'in yeni fabrikası! 


Türkiye'nin en büyük üretim kapasitesine sahip fabrikada dünyanın en büyük karolan üretiliyor. Fabrika geri donuşum sistemleri sayesinde doğaya zarar vermiyor. En son teknolojüere uygun olarak inşa edilen fabrikadan dışarı kesinlikle atık su çıkmıyor. Fabı ücada üretim esnasında oluşan atık sular arıtılıyor ve üretim işleminde değirmenlerde değerlendiriliyor. 

Fabrikanın fırınlardan ' çıkan hava tekrar sistem içinde döndürülerek ısı konusunda yüzde 5560 civarında bir tasarruf sağlıyor. Fabrikada paketleme işlemlerinde de hiçbir atık ortaya çıkmıyor. Üretimde kullanılan oksijen yanmalı frit fırınlan da yine doğa dostu ve çevreci bir yapıya sahip. Fabrikanın esnek üretim ' teknolojisi sayesinde mimarlık ofislerinin projelerine özel üretim yapılabiliyor. 


Hürriyet


Geri Dön