26 / 04 / 2024

Nicolas Cage, mortgage nedeniyle iflasın eşiğinde

Nicolas Cage, mortgage nedeniyle iflasın eşiğinde

Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Nicolas Cage, 6 milyon doları aşan vergi borcu ve bazı evleri için kullandığı mortgage kredileri nedeniyle iflasın eşiğine geldi



Hollywood'un en çok kazanan aktörlerinden Nicolas Cage son olarak New Orleans'ta bulunan iki evini satmak zorunda kaldı. Bu durumdan finans danışmanını sorumlu tutan Cage, danışmanı aleyhine dava da açtı ve finans danışmanı Samuel Levin'in 2001 yılından bu yana kendisini 20 milyon dolar dolandırmakla suçladı. Dava dosyasında Levin'in “ceplerini milyon dolarla doldururken, Cage'i finansal yıkıma sürüklediği” iddia edildi. Dava dilekçesinde, “Cage, Levin'in beceriksizliği, dikkatsizliği ve yalan beyanları yüzünden en temel mal varlıklarını, yatırımlarını satmak zorunda kaldığını ve yüksek miktarda vergi mesuliyeti ile karşılaştığını anlamıştır. Mali güvenceye ulaşmak yerine Levin'in hataları yüzünden önemli ölçüde malvarlığını satmaya zorlanmıştır” denildi.

Aktör Cage'in danışmanı Samuel Levin ise suçlamaları kabul etmedi ve aktörü aşırı harcama yapmakla suçladı. Levin, “tutkulu tüketici” olarak tanımladığı ünlü aktörün gereksiz para harcadığı için borç batağına saplandığını ileri sürdü.

Eski finansal danışman, aktörün iki şato, 15 saray büyüklüğündeki ev, bir yat filosu ve çok sayıda Rolls Royce'u da içeren harcamaları yüzünden iflas ettiğini iddia etti. Eski finansal danışmanı Cage'in sadece 2007 yılında 33 milyon dolarlık üç yeni rezidans, 9 tanesi Rolls Royce 22 otomobil, 12 parça lüks mücevher, 47 adet sanat eseri aldığını açıkladı.

Bahamalar'da adası, jet ve yatları var

FİNANSAL danışmanı Samuel Levin, Nicolas Cage'in suçlamalarına karşı işe başladığında aktörün zaten bir borç batağında bulunduğunu söyleyerek cevap veriyor. Cage'in dünya çapında 15 evi, 4 yatı, 25 milyon dolarlık bir jeti ve Bahamalar'da 7.5 milyon dolar değerinde bir adası bulunuyor. En pahalı otomobili 495 bin dolarlık Lamborghini olan Cage'in 1.6 milyon dolarlık çizgi roman koleksiyonu bulunuyor. Aktörün bir keresinde 67 milyon yıllık bir dinazor kafatasına 276 bin dolar verdiği iddia ediliyor.

Johnny Depp'den Cage'e vefa borcu

NICOLAS Cage'in mali problemleri olduğu ortaya çıkınca kendisine ilk yardım teklifi götüren ismin Johnny Depp olduğu iddia edildi. Cage'i arayan Depp'in ihtiyacı olan her konuda yardım etme sözü verdiği belirtildi. Depp'in, 1980'li yıllarda müzisyenlik yaparken Cage ile tanıştığı ve Cage'in Depp'i kendi ajansına önererek, “Elm Sokağı'nda Kabus” filminde rol almasını sağladığı hatırlatılarak vefa borcunu ödemeye çalıştığı yorumları yapıldı.
Hürriyet


Geri Dön