24 / 04 / 2024

Niğde Efendibey kentsel dönüşümde son durum!

Niğde Efendibey kentsel dönüşümde son durum!

Kentsel Dönüşüm’de 1. etap tamamlandı, 2. ve 3. etap çalışmalarının startı verildi. Başkan Akdoğan, proje tamamlandığında Niğde’nin çehresinin değişeceğini söyledi. 2. ve 3. Etap inşaatları yoğun bir tempoyla devam ediyor.



Kentsel Dönüşüm’de 1. etap tamamlandı, 2. ve 3. etap çalışmalarının startı verildi.


Başkan Akdoğan, proje tamamlandığında Niğde’nin çehresinin değişeceğini söyledi. Niğde’nin ’Ufuk Projelerinden’ biri olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2. ve 3. Etap inşaatları yoğun bir tempoyla devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen 2 büyük firması, hava koşullarının müsait olduğu günlerde gece 02.30’a kadar mesai yapıyor.


Niğde Belediyesi’nin Toplu konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Efendibey, Şahinali ,Şehitler mahallelerini kapsayan ve 121 hektarlık alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabı olan 702 konutun yapımı tamamlandı. Tamamlanan konutların giriş katları ile son katları, hak sahipleri için yapılacak olan kura sistemine dahil edilmeyecek. Kura çekimi tarihini  TOKİ  belirleyecek. Kentsel dönüşüm Projesi’nde 2. ve 3. etapla ilgili yer teslimi yapıldıktan sonra, ihaleyi alan 2 firma inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. İmam Hatip Lisesi’nin arkasından başlayıp Halil Kitapçı İlkokulu’nun üst kısmını kapsayan 2. etapta 785 konut üretilecek. 20 blok binanın yükseleceği bu alanda ticari bağımsız bölümler de yer alacak. 3. Etapta cami alanları ve 853 konut yapılacak. 21 bloktan oluşacak bu bölümde cami de inşa edilecek. İnşaat çalışmalarını sürdüren firmalar, tamamlanan etapları TOKİ’ye teslim edecek. Tamamlanan konutların satışı ve kura çekimi ile ilgili duyurular da TOKİ aracılığıyla yapılacak. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Niğde’nin çehresinin değişeceğini belirterek, " Bu bölgemizde çeşitli ebatlarda 6 bin konut üretilecek. Bağımsız ticari alanlar, 35 metreye ulaşan bulvarlar yer alacak. Halkımızın rahatça dolaşıp spor yapmalarına imkan sağlayacak yürüyüş yolları ve açık spor alanları olacak. Proje çerçevesinde rekreasyon alanları ve kent parkı da bulunacak. Kafeler, çay bahçeleri, oturma alanları sosyal donatıları ile Niğde’nin görünümünü tamamen değiştirecek projenin 2018 yılında tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.


Milliyet



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kentsel Dönüşüm'de 1. etap tamamlandı, 2. ve 3. etap çalışmalarının startı verildi. Başkan Akdoğan, proje tamamlandığında Niğde'nin çehresinin değişeceğini söyledi. 

Niğde'nin 'Ufuk Projelerinden' biri olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. ve 3. Etap inşaatları yoğun bir tempoyla devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen 2 büyük firması, hava koşullarının müsait olduğu günlerde gece 02.30'a kadar mesai yapıyor. 

Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKÎ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Efendibey, Şahinali, Şehitler mahallelerini kapsayan ve 121 hektarlık alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı olan 702 konutun yapımı tamamlandı. Tamamlanan konutların giriş katları üe son katlan, hak sahipleri için yapılacak olan kura sistemine dahil edilmeyecek. Kura çekimi tarihini TOKİ belirleyecek. Kentsel dönüşüm Projesi'nde 2. ve 3. etapla ilgili yer teslimi yapıldıktan sonra, ihaleyi alan 2 firma inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başladı. İmam Hatip Lisesi'nin arkasından başlayıp Halü Kitapçı İlkokulu'nun üst kısmını kapsayan 2. etapta 785 konut üretilecek. 20 blok binanın yükseleceği bu alanda ticari bağımsız bölümler de yer alacak. 3. Etapta cami alanları ve 853 konut yapılacak. 21 bloktan oluşacak bu bölümde cami de inşa edilecek. 

İnşaat çalışmalarını sürdüren firmalar, tamamlanan etapları TOKİ'ye teslim edecek. Tamamlanan konutların satışı ve kura çekimi ile ilgili duyurular da TOICİ aracılığıyla yapılacak. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında Niğde'nin çehresinin değişeceğini belirterek," Bu bölgemizde çeşitti ebatlarda 6 bin konut üretilecek. Bağımsız ticari alanlar, 35 metreye ulaşan bulvarlar yer alacak. Halkımızın rahatça dolaşıp spor yapmalarına imkan sağlayacak yürüyüş yolları ve açık spor alanları olacak. Proje çerçevesinde rekreasyon alanları ve kent parkı da bulunacak. Kafeler, çay bahçeleri, oturma alanları sosyal donatılan ile Niğde'nin görünümünü tamamen değiştirecek projenin 2018 yılında tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. 



Anayurt


Haber Kayseri Anadolu Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


NİĞDE Belediyesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ve Niğde'nin "Ufuk Projesi" olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam ediyor. 1. etabı tamamlanan, 2. ve 3. etabı da yoğun bir tempoyla devam eden Kentsel Dönüşüm alanında, çoğunluğu metruk olan 302 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım yapılan binalarda ikamet eden ailelere 250 TL ile 515 TL arasında kira yardımı yapılıyor. 


Kentsel Dönüşüm alanında, Niğde Evleri civarından Muradiye Evleri bölgesine kadar olan 1. Etap inşaatlar tamamlandı. 702 konutun yer aldığı 1. etapta binaların giriş ve son katları haricindeki konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. Kura tarihi TOKİ tarafından belirlenecek. Efendibey, Şahinali ,Şehitler Mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinde, 2. ve 3. etap bölgesinde ise çoğunluğu eski ve kullanılmayan 302 yapı yıkıldı. Evleri ve gecekonduları yıkılan vatandaşların yaptığı başvurular sonucunda yapılan değerlendirmede 130 aileye kira yardımı yapılması onaylandı. Yapılan kira yardımlarında konutu yıkılan vatandaşlar için aylık 515 TL, gecekondusu yıkılan vatandaşlar için ise aylık 250 TL olarak belirlendi. 


İmam Hatip Lisesinin arka kısmından Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlkokulu'nun bulunduğu alana kadar olan bölümde ise iki ayrı firmaya yer teslimi yapıldı. Firmalar çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken, bu iki etapta toplam 1638 konut ve işyeri inşa edilecek. 121 Hektarlık alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm alanında sosyal donatılarla birlikte toplam 6 bin konut ve iş yeri yapımı gerçekleştirilecek. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüşüm alanında konutları yıkılan vatandaşların mağdur edilmediğini belirterek, "Vatandaşlarımız TOKİ tarafından yapılan konutları tamamlanana kadar kira yardımından faydalanacak. Konutları tamamlandığında anahtarları kendilerine teslim edilecek" dedi. 


Kayseri Anadolu Haber



Haber Vizyon Kent Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ve Niğde'nin "Ufuk Projesi" olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam ediyor. 1. etabı tamamlanan, 2. ve 3. etabı da yoğun bir tempoyla devam eden kentsel dönüşüm alanında, çoğunluğu metruk olan 302 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım yapılan binalarda ikamet eden ailelere 250 TL ile 515 TL arasında kira yardımı yapılıyor. Kentsel dönüşüm alanında, Niğde Evleri civarından Muradiye Evleri Bölgesi'ne kadar olan 1. etap inşaatlar tamamlandı. 702 konutun yer aldığı 1. etapta binaların giriş ve son katları haricindeki konutlar, kura ile hak sahiplerine teslim edilecek. Kura tarihi TOKİ tarafından belirlenecek. Efendibey, Şahinali, Şehitler mahallelerini kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesinde, 2. ve 3. etap bölgesinde ise çoğunluğu eski ve kullanılmayan 302 yapı yıkıldı. Evleri ve gecekonduları yıkılan vatandaşların yaptığı başvurular sonucunda yapılan değerlendirmede 130 aileye kira yardımı yapılması onaylandı. Yapılan kira yardımlarında konutu yıkılan vatandaşlar için aylık 515 TL, gecekondusu yıkılan vatandaşlar için ise aylık 250 TL olarak belirlendi. İmam Hatip Lisesi'nin arka kısmından Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlkokulu'nun bulunduğu alana kadar olan bölümde ise iki ayrı firmaya yer teslimi yapıldı. Firmalar çalışmalarım hız kesmeden sürdürürken, bu iki etapta toplanı 1638 konut ve işyeri inşa edilecek. 121 hektarlık alanı kapsayan Kentsel dönüşüm alanında sosyal donatılarla birlikte toplam 6 bin konut ve iş yeri yapımı gerçekleştirilecek. 



Vizyon Kent Haber


Haber  Ankara  Başkent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


A nkara Biiyükşehir Belediyesi, TOKI ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen . ve toplanı 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi "nde gerçekleşen toplantıda hızla ilerleyen projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. 


Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgiil, Ankara Biiyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Biiyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hayri Korkmaz, Ankara Biiyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alııç, Aski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yüksel. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir katıldı. Mamak'ın vitrini olarak anılan dönüşüm projesinin konuşulduğu toplantıda Şahapgürler ve Üreğil mahallelerini kapsayan dokuzuncu, Yeşilbayır ve Küçükkayaş mahallelerini kapsayan onuncu etabın plan çalışmaları, çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ele alındı. 


Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşümünü yaşayan ilçelerin başında Mamak'ın geldiğini belirten Akgül, "İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, hem görsel kirliliğin önüne geçiyor hem de mahallelerin değerini arttırıyor" dedi. Toplam 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Ankara Biiyükşehir Belediyesi, TOKI ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan ve toplamda 11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi. dev rekreasyon alanları bulunuyor. Üçte biri konut, iiçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak hem kentsel dönüşüme hem de yeşile dönüşüyor. 13 bin 400 gecekondunun bulunduğu alanda bu güne kadar 8715 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 


Ankara Başkent



Haber Yeni Söz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Niğde'nin 'Ufuk Projelerinden' biri olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesinde 2. ve 3. Etap inşaatları yoğun bir tempoyla devam ediyor. Türkiye'nin önde gelen 2 büyük firması, hava koşullarının müsait olduğu günlerde gece 02.30'a kadar mesai yapıyor. Niğde Belediyesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü Efendibey, Şahinali,Şehitler mahallelerini kapsayan ve 121 hektarlık alanda yapılacak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabı olan 702 konutun yapımı tamamlandı. Tamamlanan konutların giriş katları ile son katları, hak sahipleri için yapılacak olan kura sistemine dahil edilmeyecek. Kura çekimi tarihini TOKİ belirleyecek. 



Yeni Söz Gazetesi


Haber Dünden Bugüne Gündem'de şöyle yer aldı;


Niğde Belediyesinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü ve Niğde'nin "Ufuk Projesi" oları Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi hız kesmeden devam edı yor. 1- etabı tamamlanan. 2. ve 3. etabı da yoğun bir Tempoyla devam eden Ke ntse l Dön üşü ı n a lan ı n d a. çoğunluğu metruk olan 302 binanın yıkımı gerçek leştir i İdi. Yıkım yapılan binalarda ikamet eden ailelere 250 TL ile 515 TL arasında kira yardımı yapılıyor. 

Kentsel Dönüşüm alanında. Niğde Evleri civarından Muradiye Evleri bölgesine kadar olan 1 Ltap inşaatlar tamamlandı. 702 konutun yer aldığı t. etap ta binaların giriş ve son katları haricindeki konutlar, kura ile hak sahiplerine, teslim edilecek. Kura tarihi TOKİ tarafından belirlenecek. Efendibey. Şahinali ,Şahitler Mahallelerini kap sayan Kentsel Dönüşüm Projesi 'nde, 2. ve ?>. etap bölgesinde ise çoğunluğu eski ve kullanılmayan 302 yapı yıkıldı. Evleri ve gece konduları yıkılan vatandaş ların yaptığı başvurular sonucunda yapılan değer leııdirmede 130 aileye kira yardımı yapılması onaylandı. Yapılan kira yardımlarında konutu yıkıları vatandaşlar için aylık 515 TL. gecekondusu yıkılan vatandaşlar için ise aylık 250 TL olarak belirlendi, imam 1 latip Lisesinin arka kısmından Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlkokulunun bulunduğu alana kadar olan bölümde ise iki ayrı lir ma ya yer teslimi yapıldı. Firmalar çalışmalarını hız kesmeden sürdürürken. bu iki etapta toplam 1638 konut ve işyeri inşa edilecek. 121 1 Iektarlık alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm alanında sosyal donatılarla birlikte toplam 6 bin konut ve işye h yapımı gerçekleştirilecek. 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan. Kentsel Dönüşüm alanında konutları yıkıları vatandaşların mağdur edilmediğini belirLer e k. Va tar idamlara i uz TOKİ taralından yapılan konutları lama ıı ılarıarıa kadar kira yardımından faydalanacak. Konutları tamamlandığında anahtarları kendilerine teslim edile cek'" dedi. 


Dünden Bugüne Gündem


Geri Dön