28 / 03 / 2024

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

Nihat Zeybekci İzmir projelerini açıkladı!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir için planladığı projelerini açıkladı. İşte Nihat Zeybekci'nin projeleri... 



CNN TÜRK ekranlarında canlı yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Nihat Zeybekci'nin sözlerinin satır başları şöyle: 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Zeybekci  İzmir  için en büyük projesini açıkladı. ''Karaburun Bölgesi'nde 30 bin Ar-Ge çalışanın olduğu, bilim insanlarının akıl insanların dünya çapında bir merkez olduğu projemiz var. Doğanın içerisinde bir tarafında orman, bir tarafında deniz.. Yüksek teknoloji alanı ve bilim merkezi... Doğayı bozmadan iş alanları yaratacağız. Bölgede binayla ilgili inşadan çok, hukuki ve ekonomik bir altyapı inşa etmekten bahsediyoruz.

İzmir'le ilgili hayalimiz sadece yüksek teknoloji ile ilgili değil. 20 bin tane kadınımızı halı ve geleneksel sanatlarla ilgili istihdam edeceğiz. Kırsaldaki yerlerde, kenar mahallelerde el işçiliğine yönelik istihdam yaratmak istiyoruz. Halı üretimi yapan kadınlara alan açacağız.

İzmir şu anda Türkiye'nin 3. büyük şehri... Kesinlikle 2. sırada olmalı.  Ankara  bürokrasi şehri, İzmir ekonomisi Ankara'yı geçmeli.'' dedi. 

"DEV BİR MEDENİYETLER MÜZESİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Batı Anadolu, dünyanın en zengin olduğu medeniyetlerin merkezi... Bulunabilen 10 bin yıl bulunamayanlarla birlikte insanlık tarihi boyunca böyle... Bugün dünyanın en büyük arkeolojik müzelerinde Paris'te, Berlin'de Anadolu medeniyetlerinden kalıntıları görürsünüz. İzmir'de dev bir medeniyetler müzesi düşünüyoruz.

Muhteşem İzmir'de 4 tane yüzme havuzu var. İzmir'de her çocuğumuzun kolayca ulaşabileceği havuz projelerimiz var.

Çarpık yapılaşma ile bir tespit de bulunayım. İmar Barışı ile ilgili tüm Türkiye'de yapılan başvuruları yüzde 15'i İzmir'de.

Nihat Zeybekci kimdir?


Geri Dön