28 / 03 / 2024

Nilüfer Belediyesi'nden 2 yeni spor tesisi yatırımı!

Nilüfer Belediyesi'nden 2 yeni spor tesisi yatırımı!

Bursa'nın Nilüfer İlçesi Alaaddinbey Mahallesi’nde yapımı devam eden spor tesislerini inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem; “Türkiye’ye örnek olacak iki yeni spor tesisini daha Nilüfer’e kazandırmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.



Bursa'da Alaaddinbey Mahallesi’nde yapımı süren spor tesislerini inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Türkiye’ye örnek olacak iki yeni spor tesisini daha Nilüfer’e kazandırmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre; spor yatırımlarına hızla devam eden Nilüfer Belediyesi, ilçeye iki yeni spor tesisi daha kazandırıyor. Yapımı devam eden projeleri, ilgili başkan yardımcıları, müdürler ve yüklenici firma temsilcileri ile birlikte yerinde inceleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Nilüfer’e yeni iki spor tesisi daha kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz” diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi nden 2 yeni spor tesisi yatırımı!

İlk olarak Alaaddinbey Mahallesi’nde squash salonunda yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Erdem, yaklaşık 2 bin metrekare alanda 9 kortlu, 450 seyirci kapasiteli tesisin, tamamlandığında uluslararası standartlara uygun “akredite kort” niteliğine sahip Türkiye’deki tek tesis olacağından bahsetti.

Tesisin planlama aşamasında Türkiye Squash Federasyonu ile ortak çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Başkan Erdem, “Squash, yaklaşık 180 ülkede 25 milyon lisanslı sporcusu bulunan bir spor dalı. Ülkemizde ise yatırım maliyetleri ve ilgisizlik nedeni ile pek gelişmemiş olsa da biz ‘Spor kenti Nilüfer’ sloganımıza yakışır şekilde Nilüferlileri farklı spor dalları ile buluşturmaya devam ediyoruz. Alaadinbey’deki bu iş merkezi içinde, yapı maliyetleri bakımından belediyemize ek bir yük getirmeden yap- işlet-devret modeli ile Nilüferlilere kazandıracağımız bu tesisin planlama aşamasında Türkiye Squash Federasyonu ile birlikte çalıştık. Ulusal müsabakaların yanı sıra Avrupa ve dünya çapındaki uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilmek adına kortlarımızı ve tesislerimizi Dünya Squash Federasyonu’nun kriterlerine göre planladık. Böylece müsabakaların bu tesiste gerçekleştirilmesi için teminat mektubu da aldık. Kortları, sosyal ve sportif donatı alanları ile Avrupa’nın sayılı squash tesisleri arasında yer alacak bu merkezi birkaç ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Erdem, ardından yine Alaaddinbey Mahallesi’nde NİLTİM Ticaret Merkezi içerisinde yapımı süren 2812 metrekare kapalı alana sahip spor alanında incelemeler gerçekleştirdi. Bu alanın da; 4-8 yaş arası çocukların birçok spor dalının altyapısını alabilecekleri, sportif motor becerilerinin geliştirilerek yeteneklerine göre yönlendirileceği çok amaçlı bir spor salonu olarak kullanılacağını ifade eden Başkan Erdem, tesisin bu yönüyle sportif eğitim alanında bir ilk olacağından bahsetti.

Kafeterya, dinlenme alanları, soyunma odaları, çok amaçlı saha düzenlemeleri ve spor platformlarıyla büyük farka imza atacak tesisin birkaç ay içerisinde tamamlanacağından bahseden Başkan Erdem, daha sonra Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından hizmet vereceğini açıkladı.


Geri Dön