25 / 04 / 2024

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.



Bursa Nilüfer Belediyesi, şehirde hem tarım alanlarının korunması hem de imara aykırı yapılaşmaya engel olmak için ilgili ekiplerle sürekli olarak çalışmalarda bulunuyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Nilüfer Belediyesi, bu defa da Ürünlü Mahallesi’nde tarım alanına yapılan fabrika binasının yıkımını gerçekleştirdi. Daha önceden yapılan uyarı sonrasında ekipler, sabah saatlerinde söz konusu alana gitti. Alınan güvenlik önlemlerinden sonra da tarım alanına kaçak olarak yapılan 3 bin metrekarelik fabrika binasının yıkımı gerçekleşti. 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kaçak yapılarla mücadelede kararlı olduklarını bir kez daha vurguladı. Gereken yasal uyarı ve hukuki süreçten sonra tarım alanlarında başlatılan imara uygun olmayan yapıların tek tek yıkılacağını açıklayan Başkan Erdem, “Bursa genelinde başlatılan kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği kapsamında biz de Nilüfer’de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız kaçak yapı konusunda duyarlı hareket etmeleridir” diye konuştu. 


Geri Dön