23 / 04 / 2024

Nilüfer'de kolonları çatlayan bina yıkılacak!

Nilüfer'de kolonları çatlayan bina yıkılacak!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgede bulunan kolonları çatlayan 5 katlı binanın boşaltılıp, yıkılması gerektiğini söyledi.



Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 11 Ekim'de giriş katındaki iki taşıyıcı kolonda çatlaklar oluştuktan sonra boşaltılan 5 katlı apartmanın yıkılmasına karar verildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Nilüfer ilçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konu ile ilgili açıklama yaptı. Bozbey, binanın çok riskli olduğunu ve çevreye zarar verilmeden en kısa sürede yıkılması gerektiğini söyledi.

Bozbey'in yağtığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Dikkatle binayı inceledik. Etrafındaki yapılar da tedbir amaçlı boşaltıldı. 1996 yılında yapılmış bu binanın oturulamaz olduğunu gördük. Kolonların ve kirişlerin belli noktalarda patlamış olduğu görülüyor. Binanın bir an önce yıkılması gerekiyor. Bu konuda raporlar hazırlandı. Yıkım kararı bir an önce alınacak ve yıkım işlemleri başlayacak. Aynı parselde iki bina daha var. Teknik inceleme ve karot testlerinden sonra bu binalarla ilgili de karar verilecek. Buradaki bütün binaların yıkımında Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan yararlanılacak. Böylece vatandaşları mağdur etmeden ilgili bakanlığın verdiği destekleri de hak sahiplerinin lehine kullanarak adımlar atacağız."

Apartmanda yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Bozbey, "Bu tür yapıların Bursa genelinde olması muhtemel. İnsanlarımız zaman zaman kolon ve kirişlerin patladığını görüyor ama buna rağmen oraları sıvayıp yok etmeye çalışıyor. Bu, gelecekte büyük bir sorun oluşturabilir ve ölümle sonuçlanabilir. Bütün vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Bu tür durumlarda teknik inceleme yaptırın çünkü orada can yaşıyor" dedi.


Geri Dön