19 / 04 / 2024

Nişantaşı Üniversitesi Londra'da yeni yerleşke açtı!

Nişantaşı Üniversitesi Londra'da yeni yerleşke açtı!

Nişantaşı Üniversitesi ilk yurtdışı yerleşkesini İngiltere’nin başkenti Londra’da açtı. Uysal, isteyen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık bazda eğitim almak için gidebilecekleri Londra Yerleşkesi için hiç bir ek eğitim ücreti alınmadığını belirtti.



Nişantaşı Üniversitesi ilk yurtdışı yerleşkesini İngiltere’nin başkenti Londra’da açtı. İsteyen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık bazda eğitim almak için gidebilecekleri Londra Yerleşkesi için hiç bir ek eğitim ücreti alınmadığını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, “Dil yaşayarak öğrenilir. Öğrencilerimiz uluslararası alanda kendilerini geliştirsinler diye hayata geçirdiğimiz bu yerleşke ile İngilizceyi anayurdunda öğrenecekler” dedi. 


Yerleşke hakkında bilgi veren Levent Uysal, “Londra Yerleşkemiz ilk kez bir Türk üniversitesi olarak Londra’da yapılanıyor. Üstelik Londra Yerleşkesine giden öğrencilerimiz tıpkı Sadabad Yerleşkesi’ne, Paşa Yerleşkesi’ne veya Osmanbey Yerleşkesi’ne gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyacak. Hiçbir ek eğitim ücreti talep edilmeyecek, aynı bursları geçerli olacak. Önemli olan uluslararası kültürü öğrencilerimize aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak. Burayı üniversitemizin Yabancı Dil Bölümü’nün bir Uygulama Merkezi olarak yapılandırdık. Orada dilin teorik bilgisini alan öğrenci aynı zamanda sosyal hayatın içinde öğrendiklerini kullanarak, teorik bilgiyi yerinde uygulamaya dönüştürmüş olacak.  Böylelikle yabancı dili daha hızlı öğrenecek ve kalıcı olarak özümseyecek. Önemli olan gençlere bilgiyi yaşayarak öğretmektir. Artık en kolay öğrenme metodu ‘yaşayarak öğrenmek’ oldu. Biz de bunu yabancı dil alanında uygulamak istedik” açıklamalarında bulundu. 


Dünyanın farklı yerlerinde yerleşkeler açmaya devam edeceklerini de söyleyen Uysal, “Bunlar arasında öncelikli hedeflerimiz Dublin, Barselona, Köln ve Paris. Öğrencilerimizin özellikle uluslararası kültürlerde ve öğrenmek istedikleri dili yaşayarak öğrenebilecekleri bir yapı kuruyoruz. Her şeyden önemlisi Türk gençleri hem ülkemizde hem dünyada en iyi şekilde yaşamayı hak ediyor. Biz de nasıl bir katma değer sağlamamız gerekiyorsa üzerimize düşen her şeyi yapmakla görevliyiz” diyerek sözlerini noktaladı.


Hürriyet


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Nişantaşı Üniversitesi Londra’ya yerleşke açtı. Mütevelli Heyet Başkanı Uysal “Öğrencilerimiz hiçbir ek ücret ödemeden Londra’daki yerleşkede İngilizce eğitimi alacak. Dili yaşayarak öğrenecek” dedi.


Nişantaşı Üniversitesi ilk yurtdışı yerleşkesini İngiltere'nin başkenti Londra'da açtı. İsteyen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık bazda eğitim almak için gidebilecekleri Londra Yerleşkesi için hiçbir ek eğitim ücreti alınmadığını belirten Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal, "Dil yaşayarak öğrenilir. Öğrencilerimiz uluslararası alanda kendilerini geliştirsinler diye hayata geçirdiğimiz bu yerleşke ile İngilizce'yi anayurdunda öğrenecekler. NICHE Learn sistemimizin sunduğu özgün İngilizce ağırlıklı müfredat sayesinde tüm bölümlerimizdeki öğrencilerimiz Londra'da rahatlıkla ve zaman kaybı yaşamaksızın eğitim alabilecekler" diye konuştu.


EK ÜCRET YOK BURSLAR DEVAM

Yerleşke hakkında bilgi veren Uysal, "Londra yerleşkesine giden öğrencilerimiz tıpkı Sadabad yerleşkesine, Paşa yerleşkesine veya Osmanbey yerleşkesine gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyacak. Hiçbir ek eğitim ücreti talep edilmeyecek. Kazandıkları burslar geçerli olmaya devam edecek. Önemli olan uluslararası kültürü öğrencilerimize aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak" dedi.


Sabah 


Geri Dön