29 / 03 / 2024

Nuhoğlu İnşaat, Ankara ve İzmir'de yeni konut projelerine başlayacak!

Nuhoğlu İnşaat, Ankara ve İzmir'de yeni konut projelerine başlayacak!

İstanbul Fikirtepe’de 1100 birimlik kentsel dönüşüm projesi yapan Nuhoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, 4 yılda edindikleri tecrübe ile kentsel dönüşüm ombudsmanı olduklarını söyledi.



Okmeydanı, Kağıthane ve Küçükçekmece’de yeni dönüşüm projeleri planladıklarını belirten Nuhoğlu,  Ankara  ve İzmir’de toplam 1200 birimlik gayrimenkul projesine başlayacaklarını açıkladı.


İSTANBUL’da kentsel dönüşüm en çok tartışıldığı yer Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe bölgesi oldu. Plan değişiklikleri nedeniyle bölgedeki inşaat şirketleri uzun süre kaybına uğradı. 4 yıl önce başlayan dönüşüm sürecinde işlerin rayına girdiğini belirten Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Bölgede ruhsat alan şirket sayısı hızla artıyor. Biz de 20 şirket bir araya gelip Fikirtepe Platformu’nu kurduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile çalışıyoruz. Bu sürede biz de ciddi tecrübe edindik. Dönüşümün ombudsmanı olduk. Meslektaşlarımız artık fikir alışverişi için bizi arıyor” dedi.


DÖNÜŞÜME DEVAM EDECEK


Fikirtepe’de Yenitepe Kadıköy projesini hayata geçirdiklerini belirten Nuhoğlu, “2 adada çalıyoruz. Toplam 1100 birimlik bir proje. İlk adada satışları neredeyse tamamladık, teslimleri de Mart 2017’de yapmayı planlıyoruz. İkinci adada ön talep alıyoruz. Bölgede metrekare fiyatlar 7-11 bin TL aralığında. 2018-2019 yıllarında Fikirtepe’nin modern kentleşme süreci sona yaklaşacak. Master planla sosyal donatı alanları, yollar ve ulaşım projeleri planladı” dedi. Fikirtepe’de yeni projeler de planladıklarını söyleyen Nuhoğlu Avrupa yakasını da mercek altına aldıklarını söyledi. Şehrin merkezine odaklanacaklarını belirten Nuhoğlu, Okmeydanı, Kağıthane ve Küçükçekmece’de dönüşüm planladıklarını ifade etti.


ANKARA’YA 1000 BİRİM


İstanbul’da kentsel dönüşüme odaklanan şirket bu yıl Ankara ve İzmir’de de gayrimenkul projesi yapacak. Ankara’nın en iddialı projelerinden birine imza atacaklarını belirten Nuhoğlu, “Özelleştirme İdaresi Sümer Holding’e ait alanı ihale etmişti ve biz aldık. Üzerinde 1960’lı yıllardan kalan eski lojman binaları vardı. Onların yıkımını gerçekleştirdik. İçinde konut, ticari, alışveriş caddesi ve konaklama olan karma bir proje yapacağız. Yaklaşık 1000 ünitelik prestij bir proje olacak” dedi.  İzmir  Çeşme’de marinaya yakın alanda butik bir konut projesi inşa edeceklerini dile getiren Nuhoğlu, “150-100 arası konut olacak ve işletme yönetimi olan özel rezidanslar planlıyoruz. Yazlık değil 12 ay hizmet verilecek bir yaşam kurguluyoruz” dedi. Nuhoğlu Ankara ve İzmir projelerine 3-4 ay içinde başlayacaklarını kaydetti.


ALTYAPIDA İDDİALI


BU yıl Nuhoğlu İnşaat’ın 30. yılını kutladıklarını belirten Nuhoğlu, hem taahhüt hem de geliştirici rolü ile inşaat sektöründe yer aldıklarını söyledi. Ali Nuhoğlu, “ 2 alanda kendimizi geliştirmek istiyoruz. Bunlardan biri prestijli üst yapı projeleri biri de metro ve hızlı tren. Türkiye bir uçtan bir uca hızlı tren ağlarına kavuşacak ve bu alanda önemli gelişmeler var” diye konuştu. 



Hürriyet


Geri Dön