19 / 04 / 2024

Nuhoğlu İnşaat, Cubes ile Ankara'ya girdi!

Nuhoğlu İnşaat, Cubes ile Ankara'ya girdi!

Dalgıç GY ve Lejant Proje firmaları ile ortaklığa giden Nuhoğlu İnşaat, Ankara’da lüks karma projesi Cubes Ankara'yı hayata geçiriyor. Proje 450 milyon lira yatırım bedeline sahip.



Ankara’da lüks karma projesi ‘Cubes Ankara’ için Dalgıç GY ve Lejant Proje firmaları ile ortaklığa giden Nuhoğlu İnşaat, projeye 450 milyon lira yatırım yapacak


Nuhoğlu İnşaat, lüks karma proje üretimini Ankara’ya taşıdı. Dalgıç GY ve Lejant Proje firmaları ile  Ankara  Çukurambar’daki gayrimenkul projesi için güç birliği yapan Nuhoğlu İnşaat, NDL Yapı ortaklığıyla ‘Cubes Ankara’ projesine imza atacak. Proje arazisinin Özelleştirme İdaresi’nden satın alındığını hatırlatan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “160 milyon liraya gelen bir bedelle aldık. 20 dönüm arsada daha önce Sümerbank’a ait lojmanlar bulunuyordu. Proje için üç firma olarak güç birliği yaptık” dedi. Karma kullanımlı olarak konut, ofis, ticari alan ve otelden oluşacak proje biri 22, diğeri 32 katlı 2 blok halinde inşa edilecek. Projenin modüler iç yapısı ve küp şeklindeki mimarisi nedeniyle konutlar kişilerin isteklerine göre dizayn edilebilecek. Projede en küçük birim 50 metrekarelik bir küp olarak tasarlanıyor. Cubes Ankara’da fiyatlar 295 bin liradan başlarken, metrekare birim fiyatları ise 4 bin 500 lira olarak belirlendi. 


450 milyon TL maliyet


Ali Nuhoğlu, proje maliyetinin arsa bedeli dahil 450 milyon lira olacağını öngördüklerini kaydederek, 3 yıl önce aldıkları arazide uzun süre çalışarak önemli bir proje yaptıklarını ifade etti. Nuhoğlu, “Çukurambar, İstanbul’un Levent’i gibi. Hem yaşam, hem de iş hayatı anlamında altın çağını yaşıyor. Cubes Ankara’da konser, sinema, konferans, tiyatro gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak 2 bin kişilik bir gösteri merkezi de yer alıyor. Ayırdığımız rezerv alana çocuk eğlence merkezi yapacağız. Otel için uluslararası bir marka ile de görüşüyoruz. İnşaata başladık” diye konuştu. 


Projede toplam 1000 bağımsız birim bulunduğunu belirten Nuhoğlu, kurdukları ortaklık yapısının ise yüzde 50 Nuhoğlu İnşaat, yüzde 40 Dalgıç GY, yüzde 10 da Lejant Proje şeklinde olduğunu anlattı. Nuhoğlu, ortaklığın proje için kurulduğunu ancak ilerleyen dönemlerde bu güç birliğini sürdürebileceklerini dile getirdi. 


Dalgıç GY adına konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Durul Dalgıç, otuza yakın farklı sektörde neredeyse yarım asırlık deneyimleri ile hizmet verdiklerini belirterek, Cubes Ankara projesi ile sektöre yeni bir soluk getireceklerini söyledi. Lejant Proje Yönetim Kurulu Başkanı Arif Balaban ise, “Ankara’nın en özel lokasyonunda, ihtiyaca en uygun tasarım ve fonksiyonel çözümler ile Türkiye’nin en iyi karma projesini hayata geçireceğimizi düşünüyoruz” dedi. 


İnşaat başladı


Proje için inşaat çalışmalarının başladığını belirten Ali Nuhoğlu, konutları 3 yıl içinde teslim edeceklerini ifade etti. Ruhsatın ise geçen yıl alındığını söyleyen Nuhoğlu, “Piyasaya göre çok uygun fiyatlarla satışa başlıyoruz. Otel için ünlü bir zincirle anlaşma yapmak üzereyiz. Ortaklık olarak işletmesini biz yapacağız. Şu anda 450 konut olarak görünüyor ama modüler sistem olduğu için daha farklı şekillerde de olabilir. 1+1’den 5+1’e kadar sunabileceğimiz modeller bulunuyor. Bir anlamda bugünden geleceğin mimarisine imza atıyoruz” diye konuştu. 


Milliyet 


Geri Dön