16 / 04 / 2024

Nükleer santral Sinop'ta arsa fiyatlarını 10 kat artırdı!

Nükleer santral Sinop'ta arsa fiyatlarını 10 kat artırdı!

Hürriyet Gazetesi muhabiri Songül Korkmaz'ın haberine göre: Sinop'a nükleer santral kurulmasıyla kentin gelişeceğine inanan yatırımcılar, arsa alımına başladı. Son bir yılda arsaların metrekaresinin 2-3 liradan 25-30 liraya çıktığı belirtildi...



Sinop'ta nükleer santral kurulmasının kesinleşmesinin ardından kentte arsa satışları arttı, fiyatlar yükseldi. Sinop'a nükleer santral kurulmasıyla kentin gelişeceğine inanan yatırımcılar, arsa alımına başladı. Sinop ilçeleri ve çevre kentlerden il merkezine gelen vatandaşların arsa talebi artınca fiyatlarda da tavan yaptı. Kentte emlakçılık yapan Doğan Yılmaz, son bir yılda arsaların metrekaresinin 2-3 liradan 25-30 liraya yükseldiğini belirterek, "Arsa alanların sayısında 2 yıl öncesine oranla 3 kat artış var. Özellikle son bir yıldır arsa satışları yoğunlaştı. Son 7-8 aydır da çok ciddi bir artış var. Nükleer santral sonrasında vatandaşlar uzun vadede kar elde edeceklerini düşünüp arsa alıyorlar. Özellikle çevre illerden,  Ankara  ve İstanbul'dan buraya arsa almak için gelenler oluyor. Emlak sektöründe Sinop'ta hiç olmadığı kadar hareketli günler yaşıyoruz" dedi.


Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ise ağırlıklı olarak Durağan ve Boyabat ilçeleri ile çevre illerden gelenlerin arsa aldığını söyledi. Derici, "Çok ciddi bir arsa talebi var. Nükleer santral kurulacağı için insanlar arsa almaya başladı. Görüştüğüm emlakçılar satmak için arsa bulamadıklarını söylüyor. Vatandaşlar nükleer santralin Sinop'a artı gelişim sağlayacağını düşünüp yatırım amaçlı arsa satın alıyorlar. Ben kente bir katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.


Songül Korkmaz/Hürriyet Gazetesi


Geri Dön