26 / 04 / 2024

Numan Kurtulmuş'tan Anıtkabir açıklaması!

Numan Kurtulmuş'tan Anıtkabir açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş Anıtkabir'e yapılan çocuk parkıyla konusuna da değindi..



Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Anıtkabir'e yapılan ve gelen tepkiler üzerine kaldırılan çocuk parkı ile ilgili ''Türkiye’nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır'' dedi.


İşte Kurtulmuş’un açıklamalarından satır başları;


MOODY'S AÇIKLAMASI SONRASI PİYASALARDAN NE KADAR ÇIKIŞ BEKLİYORSUNUZ?

Türkiye ekonomisini rahatsız edecek bir çıkışın olmadığını biliyoruz. İhtimalden bahsediliyor. Ben o ihtimali görmüyorum. Ben çok büyük bir çıkış olmayacağı kanaatindeyim. Bu açıklamayı 15 Temmuz’un artçısı olarak görüyorum. Türkiye ekonomisini tedirgin edecek bir çıkış olmayacak.


ŞEHİR DIŞINA TAŞINAN ASKERİ ALANLAR NASIL DEĞERLENDİRİLECEK? BU TAŞINMA ANKARA’DA GÜVENLİK RİSKİ OLUŞTURACAK MI?

Bu yerlerin taşınmasıyla ilgili her türlü analiz yapıldı. Hiçbir güvenlik riski oluşturmayacaktır. Bu alanlar kamusal ihtiyaçların karşılanmasını sağlayacaktır. Serbest piyasa şartlarında. Ümit ederiz ki dövizdeki dalgalanmayla birlikte… Ümit ederiz. Ama bu konuda gerekli çalışma olunca Enerji Bakanlığı gereken açıklamayı yapar.


ANITKABİR’DE ÇOCUK PARKI TARTIŞMASI

Türkiye’nin bu kadar önemli meseleleri arasında tali diyebileceğimiz böyle bir konunun tartışılması zaman kaybıdır. İyi niyetle yapılmış bir şeydir. Yine görünen lüzum üzerine Genelkurmay Başkanlığı gelen talepler üzerine parkı kaldırmıştır. Bunu üzerinden siyasi değerlendirmeler yapılmasını doğru bulmuyorum. Bu tür tartışmalarla Yenikapı ruhunu koruyamayız. Ortak değerler üzerinden bu tür tartışmalar içine girmemeliyiz.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ZARRAB AÇIKLAMASI… TÜRKİYE RESMİ OLARAK BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK MI? MÜDAHİL OLACAK MI?

Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği sözler kamuoyuyla paylaştığı sözleridir.

Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelemedi. Gerekli çalışmalar Adalet Bakanlığı tarafından yürütülür.

Şu an itibariyle böyle bir konu gündem gelmemiştir.


 

Hürriyet 


Geri Dön