29 / 03 / 2024

Nurol Holding Katar stadyum inşaatlarıyla ilgileniyor!

Nurol Holding Katar stadyum inşaatlarıyla ilgileniyor!

İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Nurol Holding'in CEO'su Uğur Doğan, Katar'da 2022 yılında yapılacak Dünya Kupası kapsamında birçok stadyum yapılacağını ve grup olarak bu projelerle yakından ilgilendiklerini söyledi...




İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Nurol Holding'in CEO'su Uğur Doğan, Katar'da 2022 yılında yapılacak Dünya Kupası kapsamında birçok stadyum yapılacağını ve grup olarak bu projelerle yakından ilgilendiklerini söyledi.


Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında Reuters'in sorularını yanıtlayan Doğan, "2022 Dünya Futbol Şampiyonası Katar'da yapılacak. Çok sayıda stadyum yapılması söz konusu. Ve bu yıllardan başlayarak projelendirilmesi ve yavaş yavaş inşaatına başlanması lazım. Bunları çok yakından takip ediyoruz ve özellikle gerek merkezdeki inşaat şirketimiz gerekse Katar'daki çelik fabrikamız ile bu inşaatlarda mutlaka yer alacağız diye düşünüyoruz" dedi.


Katar'da 5-6 yıldan bu yana faaliyette olan bir çelik imalat fabrikaları bulunduğunu belirten Doğan, "Yüzde 51'i Nurol Grubu'na ait. Yüzde 49'u Katar'lı ortağımıza ait. Giderek daha iyi ve daha büyük işler yapmaya başladı" dedi.


Katar'da son olarak 310 milyon Katar riyali (85 milyon dolar) değerinde bir spor kompleksi işi aldıklarını söyleyen Doğan, "Bu iş Qatar Foundation'dan aldık. Burası büyük bir spor kompleksi olacak ve doğrudan doğruya ana yüklenici olarak bu işi aldık. Çok ciddi bir mühendislik isteyen, ciddi bir mimarisi olan bu projenin yapımcısı imalatçısı ve anahtar teslimi yapacak konumdayız ve onu yapıyoruz. Yakında bu işi gerçekleştireceğiz" dedi.


Gebze-İzmit'in ilk etabı 2015 sonunda biter


Türkiye'de ise en büyük işlerinin Gebze-İzmir Otoyolu yapımı işi olduğunu belirten Doğan, "Gebze-İzmir Otoyolu'ndaki konsorsiyum ortaklığımız devam ediyor. İnşaat iş planlarına uygun bir şekilde devam ediyor. 2015 yılı sonunda bu yolun köprü dahil ilk etabını bitirmiş olacağız. Şu anda bir yandan köprü inşaatı bir yandan köprünün çıkışındaki viyadük inşaatı devam ediyor. Bir yandan da üç ayrı tünel var o inşaatlar devam ediyor" dedi.


İzmit Körfezi'ni geçiş köprüsünü de içeren bağlantı yolları da dahil 433 km'lik Gebze-İzmir Otoyolu Projesi'ni yürüten Otoyol AŞ'nin konsorsiyum liderliğini Nurol İnşaat yapıyor.


Gruba bağlı halka açık olan gayrimenkul şirketi Nurol GYO altında da üç ayrı projeleri bulunduğunu belirten Doğan, "Nurol Tower adında Çağlayan'da ofis projemiz var. 243 üniteden oluşan ve daha çok ofis ağırlıklı bir proje. Diğer bir projemiz eski Hürriyet gazetesi binasının olduğu yerdeki Nurol Park Projesi. Orada da 1,110 ünite var. Şu anda yapımına başlanacak ve 2015 yılı sonunda o proje tamamlanmış olacak. Bir üçüncü projemiz de Galatasaray Stadı'nın hemen yanındaki arazide bulunan Nurol Life Projesi. O da 502 ünite olacak ve tamamı konut olacak. Şu aşamada baktığımız yeni bir proje yok. Önceki projelerin sindirilmesi ve bunların inşaat ve satışlarının sürdürülmesi ile ilgileniyoruz" dedi.


Bunlar dışında kamu ve özel sektör ihalelerini takip ettiklerini belirten Doğan, "Daha çok büyük projelere bakıyoruz. Ama şu etapta dikkat çekeceğimiz büyük bir proje yok. Ama birden fazla takip ettiğimiz proje var" diye konuştu.



Dünya


Geri Dön