18 / 04 / 2024

Nurulllah Cahan: Uşak mega projelerle gelişecek!

Nurulllah Cahan: Uşak mega projelerle gelişecek!

Uşak'ta dev projelere imza atan Uşak Belediye Başkanı Nurulllah Cahan, Uşak'ın Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı haline geleceğini söyledi. Cahan, ''Uşak'ın kaderi de talihi de değişecek'' dedi.



Kentin kaderini değiştirecek dev projelere imza attıklarını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurulllah Cahan, “Yaptığımız büyük değişim ve atılımla Uşak, Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı haline gelecek. Uşak'ın kaderi de talihi dedeğişecek” dedi.


Uşak’a dair hayalleriniz neler?


Uşak günden güne büyüyen ve gelişen bir şehir olmasına rağmen maalesef bu gelişimine paralel olarak kentleşmede ilerleme kaydedememiş. Bir cadde üzerinde büyüyen şehir, hergün başka sorunlar çıkarıyordu. Biz sorunları yama ile kapatmak yerine köklü bir çözüm için göreve talip olduk. Çünkü ilimizin artık yeni yaşam alanlarına ihtiyacı vardı. Trafikten arınmış rahatlayan bir Uşak özlemi söz konusuydu. Sosyal alanları ile gençliğin ve ailelerin huzur içinde yaşayacağı bir kent bekleyişi vardı. Kültürel, sanatsal ve sportif anlamda projelerle gençlerin ve yeni neslin umutla yaşayacağı bir şehir merkezi gerekliydi. Aynı zamanda kaçılan değil ilgi gören bir Uşak lazımdı. Bu nedenle projelerimizi hazırladık. Mega denilecek boyutta çalışmalarımızı ise göreve gelir gelmez hayata geçirmeye başladık.


‘İLK ÖNCE BELEDİYENİN MALİ YAPISINI DÜZELTTİK’


İlk iş olarak neler yaptınız?


Öncelikle, görevde olduğumuz ilk yıl bozulan mali yapıyı düzeltmemiz gerekti. Çünkü işlerimizi yapabilmemiz adına bu gerekliydi. Akabinde ise yetersiz olan araç ve gereç envanterimizi genişletmemiz şarttı. Belediyemizin o dönemde elinde olan araç ve gereçler işleyişleri uzatıyor ve projelerin gecikmesine nedeni oluyordu. Bütün bu çalışmaların akabinde ikinci yılımızda başarı sayılacak işlere imza attık. Öncelikle 430 bin metrekare alanda, 450 milyon liraya mal olacak kentin geleceği olan ve Türkiye’nin örnek projesi olarak gösterilen ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ni bitirme aşamasına geldik. 2016 yılı sonunda bu hedefimiz gerçekleşmiş olacak. Sanayiden ticari ve konuta dönüşüm olma özelliğiyle de ilktir. Önem verdiğimiz projelerin arasından Dokuzsele Deresi Islah Projesi de yer alıyor. Kentin gerdanlığı olarak saydığımız projede, 11 kilometrelik deremizi ıslah ediyoruz. 2016 yılında bitecek olan proje ile 30 milyon liralık bir yatırım kente kazandırılmış olacak. Proje ile yeni sosyal alanlar ortaya çıkacak. Kısacası kent mega projelerle kökten değişecek.


Kent tarihi ve kültürü açısından hangi projeleri hayata geçirdiniz?


Geçmişini unutanın geleceği de olmayacağı düsturuyla ilimizin kültürel ve tarihi dokusu için çalışmalarımız devam ediyor. Uşak Halısı bizimle eski günlerine döndü. Tarhanamız için de kurumsal bir çalışmamız olacak. Bunun yanında tarihi ve kültürel dokumuz da canlanıyor. Öte yandan ata sporumuz cirit de bizler ile en iyi noktalara geldi.


Sporla ilgili çalışmalarınız var mı?


İlimizde gençliğimizin spora yönelmesini önemsiyoruz. Bu nedenle gerek kişisel, gerekse takım oyunlarında başarı getirecek altyapıyı kuruyoruz. Sporda başarılı olan gençlerimizin de yanında olmak adına teşviklerimiz devam ediyor. Bu konuda sporcularımızı kendi bünyemize alarak her yönüyle destek sağlıyoruz. Gelecekte sporun başkentleri arasında yerimizi almak adına tesisleşmeye de önem veriyoruz. Attığımız adımların içinde Kent Park Projesi kapsamında yıkılacak spor salonu ve stat için daha modern yenilerini yapmak var. Bundan sonra da sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz.


Halkla nasıl bir bağ kurdunuz?


Uşak’ta seçildikten sonra halktan kopan siyasetçi algısını yok ettik. Bu nedenle sürekli hemşehrilerimizle iç içeyiz.Vatandaşlarımızdan asla kopmadık, kopmayacağız. Her fırsatta onlarla iç içe olmak suretiyle kent sorunlarına kökten çözüm buluyoruz. Mahallelerdeki sorunları da bu yöntemle çözüyoruz. Sloganlarımızın arasında yer alan “Hep birlikte elele mutlu bir geleceğe” cümlesini tam anlamıyla hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar bizim görmediğimiz sıkıntıları işte bu birliktelik ruhuyla çözdük. Bu bağlamda yüksek gerilim hatları gibi sorun olacak problemleri yok ettik. Birliktelik ruhunu maneviyatı olan günlerde de hayata geçirdik. Ramazan aylarında on binlerce hemşehrimizle bir arada olduk. Sadece İsmetpaşa Caddesi iftarında 20 bin kişiyle iftarımızı açtık.


İş dünyası ve esnaflarla ilgili çalışmalarınız hangi boyutta?


İlimizde ekonomiye katkı sağlayan ve istihdam sağlayan herkes bizim için önemlidir. Bu nedenle sanayicilerimiz ve küçük esnafımızla da projeler hazırlıyoruz. Sadece kent merkezinde yetersiz kalan yeni sanayi siteleri için ve 3. Sanayi Sitesi için adımlar attık. İlimiz çok yakında modern ve büyük bir sanayi sitesine kavuşacak.


Başka ne gibi projeleriniz var?


İlimizin sorunlarını biliyoruz. Kısa süre önce açtığımız Kemalöz Pazaryeri, kentin en büyük ve en modern alanlarından biri oldu. Pazaryerleri konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde de yeni pazaryeri yapacağız. Bütün semt pazarlarını yenileyeceğiz. Bunun yanında tüm mahallelerde kökten bir değişim söz konusu olacak. İlimizin projelerinin yanında hükümetimizin projeleriyle örnek bir şehir olacağız. İlimizin kuzeyi de güneyi de her yönüyle güzelleşecek. Aynı zamanda gönüllere talip olarak bu işe başlamıştık. Bu nedenle gece gündüz demeden halkımızla iç içe olacağız ve kentimizi birlikte yöneteceğiz. Bizlere gönüllerini açan vatandaşlarımızı asla mahcup etmeyeceğiz. Bu birliktelikle ilimiz gelişecek ve mutlu insanların yaşadığı marka bir şehir olacak. Bizlerle kader birliği yapan tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz.


YENİ PROJELERLE KENT İÇİ TRAFİK DE RAHATLAYACAK


Trafik sorununu çözmek için hangi projeleriniz var?


Trafik her şehirde olduğu gibi ilimizde de önemli sorunlardan birisi. Kentimiz kişi başına düşen araçlar bakımından en önce gelen şehirler arasında yer almaktadır. Büyüyen kentte yollar bu bağlamda yetersiz kalmıştı. İşte biz bu noktada topyekün değişimi başlattık. Öncelikle ilimizin merkezinde yetersiz olan ana yollarımızı düzelttik. Modern ve kaliteli asfaltıyla, Avrupai caddeleriyle örnek alanları ilimize hediye ettik. Daha sonra ilimizin merkezine önemli etki edecek kuzey ve güney çevre yollarını bitirme aşamasına geldik. Yakın zamanda kent içi trafiğimiz kent içi çevre yollarıyla önemli ölçüde azalacak. En büyük sorunlardan birisi olan ve trafiğin sıkıştığı bölümlerden birisi de İzmir-Ankara karayoluydu. Biz burada da köklü çözümlere imza attık. Öncelikle otogar mevkisinde Battı Çıktı Projesi’ni hayat verdik. Yakın bir zamanda açacağımız projemizi ardından Stat Kavşağı Battı Çıktı Projesi başlayacak. Daha sonra sırasıyla Belediye Cami Kavşağı ve KİPA Kavşağı’na battı çıktılar yapacağız. Bu sayede şehirler arası yol akışkan olacak. Kent içi trafiği de rahatlayacak. Ayrıca kazalar da önemli ölçüde azalacak


Kent park


Yeni kent meydanı projesinde çalışmalar ne durumda?


Kentin tıkanan kalbini açmak için Kent Park Projesi’nde gerekli adımları attık. Kentin tam ortasında 100 bin metrekarede kent meydanı için hergün bir aşama geçiyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği projemizde Meteoroloji Hizmet Binası, Adliye Hizmet Binası yıkımları yapıldı. Yakın zamanda Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Uşak Lisesi, Besim Atalay Ortaokulu, Orhan Dengiz Anadolu Lisesi, Stadyum ve Atatürk Spor Salonu yıkımları gerçekleşecek. Daha sonra da bu yıkımı yapılan bölgede örnek bir kent meydanı inşa edeceğiz. Görev süremiz dolmadan bu çalışma sona erecek.




Posta


Geri Dön