19 / 04 / 2024

Nutella Manisa fabrikası hizmete açıldı!

Nutella Manisa fabrikası hizmete açıldı!

İlk aşamada 200 kişiye iş imkânı sağlayacak fabrikanın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İtalya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Carlo Calenda, Ferrero Türkiye Başkanı ve eski İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili de katıldı.



Dünyanın önde gelen çikolata üreticisi Ferrero, 19’uncu fabrikasını Manisa’da hizmete açtı.



Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 300 milyon TL’lik yatırımla kurulan ve ilk aşamada 200 kişiye iş imkânı sağlayacak fabrikanın açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İtalya Ekonomi Geliştirme Bakan Yardımcısı Carlo Calenda, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut, Ferrero Türkiye Başkanı ve eski İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili de katıldı. 


ARINÇ’A DEV KAVANOZ


Türkiye’nin Ferrero Grubu ve Ferrero ailesi için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Ferrero Türkiye Başkanı Marsili Türkiye’nin gerek politik gerekse ekonomik açıdan hem Avrupa hem de Ortadoğu ülkeleri açısından çok önemli bir merkez olduğunu vurguladı. Marsili, “Ferrero ailesi bugüne kadar üretim noktalarına karar verirken büyük hassasiyet gösterdi. Türkiye’ye olan güvenle birlikte Manisa’da fabrika kurma ve yatırım yapma kararı aldılar. Manisa, Ferrero Grubu’nun gözbebeği olacak ve üretimimizde dünyanın her noktasında sunduğumuz kalite standartlarında en iyi ürünleri Türkiye pazarına sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Açılış töreni sonrasında yapılan seremonide Bülent Arınç’a isminin yazılı olduğu 5 kilogramlık dev Nutella kavanozu hediye edildi.


Bizim hanım da seviyor


Arınç, “Torunlarım Kinder Pingui ve Nutella’yı çok seviyorlar. Bizim hanım bile Nutella yiyor Ben de Roche Ferrero ve Raffaello’yu çok beğeniyorum” dedi.


Hürriyet


Geri Dön