24 / 04 / 2024

Nuzhet Alyanak Konya'daki 50 dönüm arazisini üniversite yapılması için bağışlayacak!

Nuzhet Alyanak Konya'daki 50 dönüm arazisini üniversite yapılması için bağışlayacak!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Nuzhet Alyanak, Konya Ereğli’de bulunan 80 dönüm arazisinin 50 dönümünü, üniversite yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaya karar verdi...




Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki Nuzhet Alyanak, Konya Ereğli’de bulunan 80 dönüm arazisinin 50 dönümünü, üniversite yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaya karar verdi.


Edremit’in Kızılkeçili Mahallesi’nde ikamet eden Nuzhet Alyanak (90), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiğini söyleyerek, Konya Ereğli Tatlıkuyu mevkiinde, Konya-Adana karayolu kenarında bulunan arazisinin 50 dönümünü üniversite yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlayacağını açıkladı. Alyanak, “Ben Tayyip Erdoğan'ı seviyorum. Çok akıllı bir insan. Ben bu yüzden 50 dönüm arazimi hibe ediyorum. Yalnız, dünya insanlarını içine alan bir üniversite yapılsın. Erdoğan’ın da maddi yardım yapacağı inancındayım ve ben de ölmeden yardımlarımı yapacağım. Ben Konyalıyım. Bu arazide bana kalan az bir yer olacak. Atalarım burada olduğu için orada ölmek ve gömülmek istiyorum. Ben orada Tayyip Erdoğan’ın heykelini yaptıracağım. Atatürk’ün iki elini öpmüş bir insanım. Vallahi şimdi Tayyip Erdoğan’ı göreyim, bu yaşta iki elini de öperim. Türkiye’yi bu duruma getirdi. 10 sene önce Türkiye nasıldı, şimdi Türkiye’yi ne duruma getirdi, Allah aşkına bunun muhasebesini yapın” dedi.


Alyanak, arazinin bağışlanabilmesi için gereken resmi işlerin yürütülmesinde kendisine yardımcı olan arkadaşı Abbas Keskin ile  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ’a teşekkür etti.



Milliyet


Geri Dön