26 / 04 / 2024

O ilçede konut kiralarına yüzde 61 zam!

O ilçede konut kiralarına yüzde 61 zam!

İzmir Karaburun ilçesi, konut kiralarındaki artışla ülke genelinde öne çıktı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlgi sevindiriyor ancak doğal dokunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.



Karaburun, konut kiralarındaki artışla ülke genelinde öne çıktı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlgi sevindiriyor ancak doğal dokunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

İzmir’in Karaburun ilçesi, sahibinden verilerine göre, Türkiye’de konut kira bedellerinin en fazla arttığı 4. ilçe oldu. 

İlk üç sırada Antalya’nın Döşemealtı ve Kaş ilçeleri ile Sakarya’nın Sapanca ilçesi bulunuyor. Milliyet'te yer alan habere göre; Karaburun’da kira konut bedeli artışı yüzde 61 olarak gerçekleşti.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, son yıllarda ilçeye gösterilen ilginin kendilerini memnun ettiğine vurgu yaparken, “Ancak, bu ilginin ilçemizin doğal dokusunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Zenginliklerimizi korumak için her zamankinden daha tedbirli davranacağız” diye konuştu.

Salgın sonrası, Karaburun’un kış nüfusunda önemli bir artış yaşadıkları bilgisini de paylaşan İlkay Girgin Erdoğan, 30 Ekim’deki deprem sonrasında nüfuslarının daha da arttığını dile getirdi ve “10 bin 750 olan resmi nüfusumuza göre kaynak tahsisi almamıza rağmen, bu nüfusun en az 3 katına hizmet üretmek zorunda kalsak da bu ilgi bizi mutlu ediyor. Ancak Karaburun’un, Kuşadası gibi beton denizine boğulmuş bir ilçe ya da bir Alaçatı gibi, fiyatların insan zekâsıyla alay eder noktaya savrulduğu bir yer olmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Deprem sonrası İzmir'de ev kiraları arttı!


Geri Dön