19 / 04 / 2024

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

Tekstil sektöründe ihracat rakamları açıklandı. Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında sadece 7 ayda 6 milyar doları aştı.



İTALYA İLK SIRAYI KAPTIRMIYOR

Tekstil ve ham maddeleri sektöründe geçtiğimiz ay en fazla dış satım yapılan ülke dünyaca ünlü giyim mağazalarına da ev sahipliği yapan İtalya olmuştu. İtalya’nın ihracat rakamı 67 milyon doları bulurken, İtalya’yı 43,8 milyon dolarla Rusya Federasyonu ve 39,5 milyon dolarla Belarus takip etti.

Bu yılın 7 ayında ise İtalya 635 milyon dolar, ABD 340 milyon dolar ve İspanya 323 milyon dolar ihracat yaptı.

Tekstil sektöründe geçtiğimiz ay en fazla ihracatın yapıldığı ülkeler ise, 278 milyon dolarla AB ülkeleri, 139 milyon dolarla Bağımsız Devletler Topluluğu ve 86 milyon dolarla Afrika ülkeleri oldu.

Temmuz ayında 163 ülke ve bölgeye ihracat yapan tekstil sektörü, aynı dönemde ülkenin toplam ihracat rakamının da yüzde 3,9’luk kısmını oluşturdu. Ocak-Temmuz 2022 döneminde ise tekstil sektörü, 190 ülke ve bölgeye dış satım yaparken, aynı dönemde ülkenin toplam ihracatındaki payı da yüzde 4,2 oldu.

https://emlakkulisi.com.tr/dolar-70-lira-olacak-ceplerde-bulunan-paralar-yok-olacak-unlu-ekonomist-selcuk-gecerden-korkutan-aciklamalar

https://emlakkulisi.com.tr/gram-altin-1600-tl-olacak-piyasa-kahini-islam-memis-tarihi-acikladi-bunu-okumadan-sakin-altin-almayin

https://emlakkulisi.com.tr/milyonlarca-issize-mujde-kamudan-geldi-18-yasini-tamamlamis-herkes-basvurabilecek-basvuru-tarihlerini-kacirmayin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön