26 / 04 / 2024

Obama, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarını durdurmaya çalışıyor

Obama, İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarını durdurmaya çalışıyor

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yarın New York'ta bir araya getireceği bildirildi



Tüm taraflarca doğrulanan görüşme öncesi Obama'nın her iki liderle önce tek tek görüşeceği ifade ediliyor. Diğer dünya liderleri gibi Abbas ve Netanyahu da BM Genel Kurulu toplantılarına katılmak için New York'a gidecek. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Obama'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Ortadoğu'da gerçekleştirdiği ancak başarısızlıkla sonuçlanan bir dizi temaslarının ardından gerçekleştirilecek görüşme, barış müzakerelerinin yeniden başlaması için zemin oluşturacak.

Göreve geldikten sonra Ortadoğu barış sürecine özel bir önem veren ve ilk kez klasik, ABD'nin Ortadoğu politikasının dışına çıkarak İsrail'i yerleşim politikalarından dolayı eleştiren Obama, ilk etapta İsrail'in yerleşim birimi inşaatlarını durdurmaya ikna etmeye çalışıyor. Ancak İsrail'in direnişini kıramayan Obama, Netanyahu'nun yeni yerleşim birimi inşaatlarını imzalamasının da önüne geçememişti.
Zaman


Geri Dön