18 / 04 / 2024

Ödemiş Adalet Sarayı hizmete girdi!

Ödemiş Adalet Sarayı hizmete girdi!

İzmir Ödemiş Cezaevi’nin yanına yapılan yeni Ödemiş Adalet Sarayı 1 Nisan tarihi itibarı ile hizmet vermeye başladı. Arşivlerin taşınmasının ardından mahkeme ve savcılık bölümleri de yerleşti...




İzmir Ödemiş Cezaevi’nin yanına yapılan yeni Ödemiş Adalet Sarayı 1 Nisan tarihi itibarı ile hizmet vermeye başladı. Arşivlerin taşınmasının ardından mahkeme ve savcılık bölümleri de yerleşti.


Yeni binada herkes için huzurlu bir çalışma ortamı oluştuğunu belirten Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yeni Adalet Sarayı’nın eskisine göre dört kat büyüklüğünde olduğunu söyledi.


Resmi açılış tarihinin önümüzdeki günlerde belirleneceğini belirten Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yeni bina hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi: “Öncelikle Adalet Bakanlığımıza, projenin her bölümünde emeği geçenlere özellikle bir önceki başsavcımız Mehmet Çil beyefendiye emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni binamız eski binamıza göre 4 kat daha büyük. Toplamda 12.500 metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başladık. Çalışan personel için vatandaşlarımız için tutuklu hükümlüler için huzurlu, modern, çağdaş bir ortam oluştu. Binamızın güvenliği tam donanımlı bir şekilde faaliyete başladı. Bazı bölümlerde kartlı geçiş sistemi bazı bölümlerde ise şifreli geçiş sistemi oluşturuldu. Mahkeme salonlarımız gayet teknolojinin tam kullanıldığı modern bir yapı içerisindedir. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın giriş çıkış bölümleri, personelimizin giriş çıkış bölümleri, hükümlü ve tutuklarımız için giriş çıkış ve bekleme salonları tam donanımlı bir şekilde hizmet vermeye başladı. En üst katımız da savcı ve hâkimlerimiz için aynı zamanda personelimiz için yemekhane bölümleri oluşturuldu. Ödemiş Adalet Sarayı yeni yerinde huzurlu bir şekilde hizmet vermeye başladı. Ödemiş’e ve bölgemize hayırlı olsun. Binamızda küçük eksikliklerde zaman içerisinde giderilecektir. Bu eksikliklerimizin de giderilmesinin ardından resmi açılışımızın tarihi belirlenerek hep birlikte güzel bir açılış yapacağız”.



Milliyet


Geri Dön