11 / 05 / 2024

Ödemiş'e et tesisi inşa ediliyor!

Ödemiş'e et tesisi inşa ediliyor!

27 Eylül Cuma günü ihale sözleşmesini imzalayan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, et kombina tesisinin sadece ilçe için değil, bölge için de önemli bir proje olduğunu vurguladı.




Ödemiş'e yapılacak 250 büyükbaş ve 400 küçükbaş hayvan kapasiteli et kombine tesisi için imzalar atıldı.

Hayvancılık ve süt sektöründe Türkiye'de önemli bir yere sahip Ödemiş'e, belediye tarafından et kombina tesisi yapılıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'yle ortak hizmet projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan et kombina tesisinin yapımı, müteahhit firma Akın Tatlı ve Adil Irmak ortaklığıyla hayata geçiriliyor. 27 Eylül Cuma günü ihale sözleşmesini imzalayan Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, et kombina tesisinin sadece ilçe için değil, bölge için de önemli bir proje olduğunu vurguladı.


Ödemiş'in tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ifade eden Keskin, "İzmir'deki mezbaha ve et kombina tesislerinde kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle Küçük Menderes Bölgesi'ne 250 büyükbaş, 400 küçükbaş hayvan kapasiteli yeni bir tesisisin yapılması için hazırlıklarımızı tamamladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden maddi destek de aldık. Tesisin altı ay içinde devreye sunulmasını hedefliyoruz. İhaleyi Ödemişli firmaların kazanması, inşaatın hızlı gitmesinde önemli bir faktör olacaktır" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön