26 / 04 / 2024

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir'in gerçek kimliği yaşatılıyor!

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir'in gerçek kimliği yaşatılıyor!

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, özellikle çevre konusunda örnek yatırımlar gerçekleştirip sürdürülebilirliğin sadece " yeşil " anlamına gelmediğini iyi bilerek hareket ettiklerini söyledi. Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi...



Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi ile Eskişehir'in gerçek kimliğini yeniden kazanmasına olanak sağlayan Odunpazarı Belediyesi, kentsel dönüşümde birçok ilçeye model gösteriliyor.


Odunpazarı'nı Türkiye'nin tanınırlık ve bilinirlik oranı en hızlı artan ilçesi haline getiren Odunpazarı Belediyesi, birçok belediye tarafından da rol model olarak almıyor. 


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, özellikle çevre konusunda örnek yatırımlar gerçekleştirip sürdürülebilirliğin sadece "yeşil" anlamına gelmediğini iyi bilerek hareket ettiklerini söyledi. Kültürel anlamda ayakta kalmanın en önemli çevre düzenlemesi olduğunu ifade eden Başkan Sakallı, geçmişine bağlı, geçmişiyle gurur duyan bir ilçe dokusunu oluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. 


Son yıllarda peş peşe devreye giren yatırımlarla Türkiye'nin en saygın ilçelerinden biri olarak tanınan Odunpazarı'nm yeni vizyonunun yenilik ve tasarımla şekilleneceğini vurgulayan Başkan Sakallı, Odunpazarı'nm sağlam temeller üzerine kurulduğuna dikkat çekerek, ilçenin tasarım ve yenilik kenti hedefiyle yaşam standardını koruyarak gelişmeye devam edeceğine inandığını dile getirdi. 


Odunpazarı'nı geleceğini düşünen bir metropol olarak değerlendiren Başkan Sakallı, çok sayıda tarihi ilçenin başkanlarının kendilerine danıştığını anlattı. Başkan Sakallı, "Dünyadaki hızlı değişim, beraberinde çok şeyi de değiştirdi. Yaşamın, bireylerin onurlarına saygı gösterilerek sürdürülmesi daha da önem kazandı. Vizyon ve stratejik hedeflerde ilk sıralara sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre kavramı yerleşti. Artık ülkemizdeki pek çok tarihi şehir bünyesindeki zenginliğin farkına vardı. Odunpazarı bu anlamda pek çok ilçeye örnek oldu" 



Sabah Ankara


Geri Dön