26 / 04 / 2024

Odunpazarı turizm öncelikli yöre oldu!

Odunpazarı turizm öncelikli yöre oldu!

Odunpazarı turizm öncelikli yöre oldu. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın girişimcileri sonucu belediye, bakanlık bütçesinde mahalli idareler için ayrılan ödenekten pay alma hakkı elde etti.



Konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıldamada, "Bakanlığımızın imar Uygulamaları' projesi ile turistik yönden önem arz eden belediyeler tarafından yapılacak tarihi ve turistik eserlerin çevre ve alt yapı düzenlemeleri ile turizm potansiyelini geliştirecek üst yapı projelerine, projeye esas mali yardımlar gerçekleştirilmektedir. 

Söz konusu projemiz ile turistik yönden önem arz eden belediyelerin bayındırlık çalışmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır" ifadelerine yer verildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi'nin sürdürülebilirliği için önemli projeleri birbiri ardına hayata geçirdiklerini belirten Başkan Sakallı, böylelikle projenin belediyeye önemli yükler getirmeden devam etmesine olanak sağlandığını ifade etti.



Geri Dön