19 / 04 / 2024

Ofis kiralamaları yüzde 62 arttı!

Ofis kiralamaları yüzde 62 arttı!

Cushman & Wakefield Türkiye Pazar Analizleri Raporu gayrimenkul sektöründe ilginç verileri ortaya koydu. Rapora göre, 2019 yılının 3'ncü çeyreğinde 2018'e göre ofis kiralamaları yüzde 62,05 oranında arttı...



Gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield’ın her yıl hazırladığı "Türkiye Pazarı Analizleri Raporu"nu açıkladı.

Türkiye Pazarı Analizleri Raporu'na göre, 2019'un 3'ncü çeyreğinde bir önceki döneme göre ofis kiralamaları  yüzde 62,5 artış gösterdi. Türkiye’nin en pahalı ofislerine sahip bölgesiyse ofis metrekaresi 170 TL'ye çıkan Levent oldu. Sanal ofis, hazır ofis, coworking alanı, toplantı odaları gibi çeşitli çalışma alanları çözümleri sunan Servcorp, İstanbul’un en merkezi iki lokasyonu olarak sayılabilecek Levent Tekfen Tower ve Nişantaşı Orjin ofislerinde bir ofisin ihtiyacı olan tüm hizmetleri en iyi şekilde karşılayarak hizmet veriyor.

‘Kiralama oranlarının artışı ekonomide toparlanmanın işareti’

Servcorp’un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, "Ofis kiralama özellikle İstanbul’un ticaret merkezlerinde yeni şirketlere fırsat tanımayacak kadar yükseldi. Şehrin merkezinden uzaklaşan girişimler ticaretin kalbinden de uzaklaşıyor. Servcorp olarak şehrin en değerli lokasyonlarında, bir ofisin ihtiyacı olan tüm hizmetleri en iyi şekilde karşılanmış hazır ofisleri, gayrimenkul fiyatlarının karşılaştırılamayacak kadar aşağısında bedellere sunuyoruz. Bu nedenle küresel şirketler ve girişimciler hazır ofisleri tercih ediyor" diye konuştu.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.06 milyon metrekareye ulaştı!
 


Geri Dön