25 / 04 / 2024

Ofispark Kağıthane, Ocak 2012'de teslim edilecek!

Ofispark Kağıthane, Ocak 2012'de teslim edilecek!

İstanbul'da ofis piyasası az da olsa hareketlenirken Kağıthane'de kentsel dönüşümün ilk büyük projesi olarak hayata geçirilen Tekfen Emlak'ın Ofispark'ı Maslak-Levent hattı ile yarışmaya hazırlanıyor



Merkezi iş alanlarında boşluk oranının yüzde 3 'e düştüğü ve metrekare fiyatlarının 40 dolar seviyesine kadar çıktığı İstanbul'da ofis piyasası az da olsa hareketlenirken Kağıthane'de kentsel dönüşümün ilk büyük projesi olarak hayata geçirilen Tekfen Emlak'ın Ofispark'ı Maslak-Levent hattı ile yarışmaya hazırlanıyor.

Kağıthane merkezde daha önce cıvata fabrikası olan 14 bin 500 metrekarelik arsaya kat karşılığı Ofispark projesini yapan Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, 32 bin metrekare satılabilir ve kiralanabilir alandan oluşan projede Ocak 2012'de hayatın başlayacağını söyledi.

Yer bulamayan geliyor

Mimar Emre Arolat'ın ödüllü projesini anlatırken "Burada Kâğıthane'nin dokusunu uygun bir mimaride, büyük bir avlu etrafında projeyi konumlandırdık" diyen Egesel, "Bölgede ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. Dönüşümün temellerini attık ve başka büyük gruplar da geldi. Yeni projeler için arayışlar sürüyor."

Leed sertifikasına aday olan projenin kullanıcılara yüzde 24 tasarruf olanağı sunacağını belirten Egesel ve projede kiralama işlemlerini yürüten Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ın verdiği bilgiye göre, İstanbul'da ofis piyasasında boşluk oranı düşerken metrekare fiyatları yukarı doğru seyrediyor.

Buna göre Levent-Maslak hatunda metrekare kiralık fiyatları 40 dolara kadar çıkıyor. Ofispark'ta da kiralar bu rakamın biraz gerisinde. Maslak-Levent hattında yer bulamayanlar Ofispark'a yöneliyor.
Cumhuriyet


Geri Dön