26 / 04 / 2024

Öğrenci evi için dekorasyon fikirleri!

Öğrenci evi için dekorasyon fikirleri!

Öğrenci evi öğrencilerin çokça zamanını geçirdiği, hayatınızdaki en unutulmayacak hatıraların yer ettiği alanlardır. Ufak değişikliklerle çok daha iyi hissettirecek ortamlara kavuşabilirsiniz.İşte öğrenci evi için dekorasyon fikirleri...



Öğrenci evi denince ilk olarak akla, dağınık odalar, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan çığırından çıkmış mutfaklar ve banyolar geliyor. Fakat öğrenci evleri de şık ve düzgün oda tasarımlarını hak ediyor.


Öğrenci evi öğrencilerin çokça zamanını geçirdiği, harika anıların yaşandığı, hayatınızdaki en unutulmayacak hatıraların yer ettiği alanlardır. Tabi buraları dekore etmek hem daha kısıtlı alan hem de maddi açıdan yetersiz bütçelere hitap etmek zorunda.


Bu durumda bir öğrenci evi dekore ederken ufak tefek değişikliklerle sizi çok daha iyi hissettirecek ortamlara kavuşabilirsiniz.


Duvarda Değişiklik Yapabilirsiniz

Odanızın duvarlarında değişiklik yapabilirsiniz. Biliyoruz ki öğrencilerin evde köklü değişiklikler yapmalarına izin verilmez, duvarları boyayamazsınız örneğin, fakat asabileceğiniz bir tabloyla ya da duvara gerebileceğiniz büyük bir kumaş parçasıyla beklenmedik düzeyde güzel bir farklılık yaratabilirsiniz.


Öğrenci evi odalarında duvara eski plaklar asarak odaya nostaljik bir hava getirebilir, sevdiğiniz müzik sanatçılarının posterleriyle de duvarınızı süsleyebilirsiniz.


Öte yandan yatağınızda yapacağınız nevresim seçimi de önemlidir. Kendi tarzınızı yansıtacak bir renk ve desen bulabilir ders çalışırken kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.


Odadaki diğer değişim unsurlarına bakarsak, yerdeki halıyı da daha pastel bir renk ve desenden tercih edebilirsiniz. Böylece karışık desenlerin odayı daha dağınık göstermesi ihtimalinden kurtulmuş olursunuz.


Büyük ya da orta ölçekli bir ayna da odanızı olduğundan daha büyük gösterebilir. Bütün bu saydıklarımızla, bir öğrenci evi çok daha çekici ve daha keyifle ders çalışılacak bir ortama dönüşebilir.


Hürriyet Yazar Kafe


Geri Dön