24 / 04 / 2024

Öğrencilere ilaç gibi gelecek! Her ay ödeniyor, işte başvuru şartları

Öğrencilere ilaç gibi gelecek! Her ay ödeniyor, işte başvuru şartları

Binlerce öğrenciyi ilgilendiren haber Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden geldi. Buna göre öğrencilere, eğitim hayatlarında destek olmak için 5.250 TL verilecek. Ödemeler her ay olacak. İşte şartlar...



İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLEN SOSYAL DESTEKLER
İhtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmak için devlet tarafından yaklaşık 50 tane sosyal yardım programı yürütülmekte. Söz konusu destekler şunlardır:

HANE BAŞI YARDIM
İhtiyaç sahibi hanelere bir yıl süresince aylık 850-1.250 TL arasında yardım yapılıyor. Bu yardım için başvuru şartı hanedeki kişi başına gelirin 1.833,45 TL'nin altında olması gerekiyor.

ÇOCUK YARDIMI
Çocuk Destek Bileşeni ile bir ve iki çocuğu olan ailelere 350 TL, üç çocuğu olan ailelere 450 TL, dört çocuğu olan ailelere 550 TL, beş ve üzerinde çocuğu olan ailelere 650 TL ödeme yapılıyor.

ELEKTRİK YARDIMI
Elektrik desteği hanede bulunan kişilere göre 130-260 TL arasında veriliyor.

İŞ ARAYAN DESTEĞİ
Çalışabilecek durumda olup iş görüşmelerine yönlendirilen kişilere bir sene içinde azami üç kere olacak şekilde her ay net asgari ücret tutarının maksimum %10'u kadar yardım yapılıyor. Söz konusu ücret 550,03 TL'dir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ
Bu yardım kapsamında hanelere 900-2.500 TL aralığında yardım yapılıyor. Ayrıca kronik hastası ya da yaşam destek cihazı olan kişilere %5 ek ödeme yapılmaktadır.

DUL DESTEĞİ
Eşini kaybeden ve maddi olarak kötü durumda olan kadınlara bin lira destek verilmektedir. Söz konusu ödemeler aylık olarak hesaplanarak iki ayda bir yapılmaktadır.

İKİZ ÇOCUK DESTEĞİ
"Çoklu Doğum Yardımı Programı"na göre ihtiyaç sahibi ailelere çocukları başına 400 TL destek sağlanıyor. 0-2 yaş aralığındaki çocuklu ailelere aylık olarak hesaplanan ödemeler iki ayda bir yapılmaktadır. Bu yardım için başvuru şartı hanedeki kişi başı gelirin 1.833,45 TL'nin altında olmasıdır.

ÖKSÜZ VE YETİM DESTEĞİ
İhtiyaç sahibi olan, annesi, babası veya her ikisi de vefat eden çocuklar için nakdi destek sağlanıyor. 18 yaş altı öksüz veya yetim çocuklara yönelik bu destekte tutar 600 lira... Bu ödeme de aylık hesaplanıp 2 ayda bir veriliyor. Anne vefat etmiş ise baba, baba vefat etmiş ise anne, her ikisi de vefat etmiş ise çocuğa bakan kişi başvuru yapıyor.

DOKTOR DESTEĞİ
Gebe kadınlar ile çocukların sağlık kontrollerinin yapılması şartı ile gebelik sürecinde 200, çocuklar içinde her ay 100 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca doğum hastanede gerçekleştiğinde 1 kerelik 500 TL, doğumdan sonraki ilk iki ayda da 300 TL yardım sağlanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön