24 / 04 / 2024

Öğrencilere müjde! Bakanlık duyurdu! 25.500 TL destek ödemesinden hemen yararlanın!

Öğrencilere müjde! Bakanlık duyurdu! 25.500 TL destek ödemesinden hemen yararlanın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılacak ödemeleri açıkladı. İşte detaylar!



 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamasından sonra Başarı Teşvik Programı ile ilgili ayrıntılar bir çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İşte öğrencilere verilecek olan destek ödemesine dair detaylar…

25.500 TL’YE VARAN ÖDEME!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başarı Teşvik Programı çerçevesinde sosyal yardımdan faydalanan ve YKS oturumlarında ilk 500 binde yer alan öğrencilere tek seferlik olacak şekilde başarı sıralamasına göre net asgari ücretin 3 katına kadar yani 25.500 TL’ye varan destek ödemesi yapılacak.

BAŞARI TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILACAK!

YKS oturumlarında ilk 500 binde yer alan öğrencilere tek seferlik olacak şekilde sağlanan desteğin dışında, sosyal yardımdan faydalanan çocukları ve gençleri içine alan Başarı Teşvik Programında, üniversitelerin en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerden not ortalaması 100’lük sisteme göre 85 ve üstü veya dengi olan öğrencilere net asgari ücret kadar destek ödemesi yapılacak. Buna ek olarak en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında lisans eğitimi öğrencisi olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara her yıl eğitim süreci boyunca aylık 300 TL ödeme gerçekleşecek.

BİR ÖĞRENCİ EN FAZLA NE KADAR KRDİ ÇEKEBİLİR?

Öğrenci kredi çekme limiti değerlendirildiği zaman BDDK ve bankaların politikalarına göre farklı rakamlar ortaya çıkabilir. Bu değişiklik ile birlikte genelde öğrencilerin alabileceği kredi miktarının üst limiti 100 bin TL bandında bir seyir izliyor. Bu çerçevede geri ödeme hakkında bilgiler faiz oranlarına bağlı olarak farklılık göstermektedir.

ÖĞRENCİYE İHTİYAÇ KREDİSİ VERİLİR Mİ?

Öğrencilere kredi veren bankalar şu şekilde sıralanabilir:

  • Ziraat Bankası
  • İş Bankası
  • Ziraat katılım
  • Halkbank
  • DenizBank
  • Kuveyt Türk
  • Yapı Kredi (Test Kampanyası)
  • Albaraka Türk
  • Akbank, bu bankaların farklı kredi şartları da bulunabilir. Onlara da kendi internet sayfalarından erişebilirsiniz.

Bakan açıkladı! Asgari ücrete ara zam mı gelecek? İşte detaylar!

Taksilerde bir çağ kapandı! Artık rezerve dönemi başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön