27 / 04 / 2024

Oğuz Yarsoy: Türkler Miami’de ‘konut’ peşinde!

Oğuz Yarsoy: Türkler Miami’de ‘konut’ peşinde!

Turyap Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy Türkiye’den Miami’ye yoğun talep olduğunu anlattı. İlk Amerika temsilciliğini Miami’ye veren Turyap, ev sahibi olmak isteyen Türklere yatırım yapmak ve oturmak için konut satıyor.



Turyap Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Yarsoy, apartman daireesi ya da müstakil konutların tercih edilerek, genellikle 150-300 bin dolar arasındaki evlerin kiraya verildiğini ifade etti. Yarsoy, “Lüks konut tercihi de oluyor. Bunun dışında Amerika’dan İstanbul’a ise kurumsal talepler var. Bunların da somutlaşmasını bekliyoruz” dedi.


Turyap, yurtdışına da açılan ilk emlak sistemini hayata geçirdi. Yurtdışında 7 temsilcilik ile bulunan Turyap, Atina, Rotterdam, Brüksel, Bakü, Kıbrıs gibi Türklerin yoğun talebi olan noktalara öncelik verdi. 


Atina temsilciliğinde karşılıklı işlemler yapıldığını belirten Yarsoy, “Oradaki Türk vatandaşlarının buradaki gayrimenkulleri ya da buradan gidecek Türk vatandaşlara orada ev buluyorlar. Ayrıca Atina’ya Türkiye’den gitmiş Rumlar buradan tekrar ev almak istiyorlar. Temsilcimiz özellikle Türkçe kullanmak istedi, şu anda yapım aşamasında ama her şey Türkçe” diye konuştu. Yeni temsilcilikler de vereceklerini anlatan Yarsoy, 


“Amsterdam’dan çok büyük bir talep var. New Jersey’de olacağız” açıklamasında bulundu. 


Gayrimenkul satışının İstanbul'un gelişen bölgelerine kaydığını ifade eden Yarsoy, “İşlerin durgun olduğu söyleniyor. Eskimiş binaların olduğu merkezde böyle. Ama şehrin dış çeperlerine doğru yeni konutlarda, fiyatları doğru belirlenmiş yerlerde satış hızı sürüyor. Fiyatları 3 bin 500-4 bin lira olan yerlerde satış çok iyi” dedi.




Milliyet 


Geri Dön