25 / 04 / 2024

Ohrid ve Üsküp havalimanlarını 20 yıl süreyle TAV işletecek

Ohrid ve Üsküp havalimanlarını 20 yıl süreyle TAV işletecek

Faaliyet gösterdiği coğrafyaya Makedonya'yı da ekleyen TAV, Ohrid ve Üsküp'te iki havalimanının işletmesini 20 yıl süreyle üstlendi



TAV Havalimanları Holding'in tamamına sahip olduğu TAV Macedonia DOOEL, Makedonya'da bulunan ve halihazırda faaliyette olan Üsküp “Alexander the Great” (Büyük İskender) ve Ohrid “St. Paul the  Apostle” havalimanlarının işletmesini 20 yıl süreyle devraldı. Devir teslim töreninde konuşan TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekol şöyle konuştu:
“Makedonya TAV Havalimanları'nın Avrupa'ya çıkış kapısı olacak. Dünya ekonomisi ve politik açıdan önemli stratejik konuma sahip olan ve aynı zamanda 500 yıllık ortak bir tarihi geçmişi paylaştığımız kardeş ülke Makedonya'daki projemizle ‘Merhaba Rumeli' diyerek yola çıktık ve projeyi devraldık. TAV Havalimanları bu proje ile uluslararası alanda finansal açıdan güçlenirken, havacılık sektöründeki yerini de perçinleyecek.”

İstihdam olanağı
Yerel insan kaynağına önem verdiklerini anlatan Örnekol, “20 yıl boyunca Üsküp ve Ohrid'de bulunan havalimanlarını işletirken, hem istihdam hem de turizm açısından Makedonya'ya çok şey katacağımıza inanıyoruz” dedi.
Makedonya'nın yakın gelecekte Avrupa'nın en önemli merkezlerinden biri olacağını ifade eden Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakieski, “TAV Havalimanları, Üsküp Alexander the Great Havalimanı'na yeni bir terminal binası yaparken, Ohrid St Paul the Apostle Havalimanı'nı da yenileyecek. Yatırımlar Makedon ekonomisine büyük katkıda bulunacak” diye konuştu.

BÜYÜK İSKENDER'İ MODERNİZE EDECEK
-  Üsküp Alexander the Great Uluslararası Havalimanı 2009'da 600 bin yolcu kullandı. Modernizasyon çalışmalarının bu ay başlaması ve 20 ayda tamamlanması planlanıyor.
-  UNESCO tarafından çok önemli kentler arasına alınan Ohrid'in, St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanı'nı geçen yıl 36 bin yolcu kullandı. Buradaki modermizasyon çalışmalarının yıl içinde başlayarak 12 ayda bitirilmesi hedefleniyor.
-  Her iki işletmede havalimanı hava trafik kontrol dışında tüm havalimanı faaliyetlerini kapsıyor.
-  Alexander the Great Havalimanı için yolcu başına ücret tarifesi (güvenlik ücreti dahil) 17.5  euro, St. Paul the Apostle içinse 16.2 euro
olarak belirlendi.
-  TAV Havalimanları Holding yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 375 bin uçak seferine ve ortalama 42 milyon yolcuya hizmet veriyor.
Milliyet

Basında kullanılan diğer haberler;

TAV, Üsküp ve Ohri'de çalışmalara başlıyor

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 'Büyük İskender' ve Ohri kentinde 'Apostol Paul' havalimanlarının inşaatını üstlenen TAV havalimanları Holding'in, mart başından itibaren inşaat çalışmalarına başlayacağı bildirildi. TAV'ın Makedonya temsilcisi Murat Örnekol, ulaştırma bakanlığı ile imzalanan anlaşma çerçevesinde söz konusu iki havaalanının modernizasyonu ve yeni bölümlerinin inşaatı için 1 Mart tarihinden itibaren çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. TAV Havalimanları Holding, inşaatını üstlendiği Büyük İskender ve Apostol Paul havalimanlarının 20 yıl boyunca işletmesini yapacak.
Sabah


Geri Dön