20 / 04 / 2024

Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binası açıldı

Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binası açıldı

Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Binası'nın resmi açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi



Bakan Yıldız açılış töreninde yaptığı konuşmada, mezun olunan okuldan alınan bilgilerin 2-4 yılda bir tekrar yenilenme ihtiyacının hissedildiği bir küresel ortamda bulunulduğunu belirtti.

Yıldız, "Böyle bir iletişim ortamında yerimizde durduğumuz an geride kalmışız demektir. Bunları en fazla ileriye götürecek olan şu anda açılışını yapacağımız Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi gibi bölümler, teknik ilerlemelerdir. Türkiye'nin hem ekonomi açısından hem sosyal bilimler açısından güçlü devlet olmasının tek şartı buralarda aldığımız eğitimler olacaktır" dedi.

Konuşmasının ardından Okan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binasının resmi açılışını gerçekleştiren Bakan Yıldız, daha sonra binayı gezerek, burada sergilenen İstanbul Teknik Üniversitesi'nin üzerinde çalıştığı güneş enerjisi ile çalışan araç ile Ford Çevreci Hibrit aracını inceledi.

Bakan Yıldız, törende İTÜ'de öğrenci olduğu dönemdeki hocası Prof. Dr. Kemal Sarıoğlu ile karşılaştı. Hocasının elini öpmek için eğilen Bakan Yıldız, hocasının elini öptürmemesi üzerine tokalaşarak görüştü.

Taner Yıldız, daha sonra Okan Üniversitesi'nin düzenlediği "Dünyada ve Türkiye'de Temiz Enerji" konulu panele katıldı.
AA

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Su ve rüzgârda gerçek yatırımcının önü açılacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hidroelektrik santrallar (HES) konusunda bir netleştirmeye gitmeleri gerektiğini belirterek, “Gerçek yatırımcının daha fazla önü açılacak ama spekülatif yatırımcının önü daha fazla kapanacak. Bundan sonra çantacıların işi o kadar kolay olmayacak” dedi
Okan Üniversitesi'nde düzenlenen “Dünyada ve Türkiye'de Temiz Enerji” konulu panelin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yıldız şunları söyledi:
“Hem madende hem HES'lerde, hem rüzgâr enerji sanrallarında (RES) açıkça ilan ediyoruz: Spekülatif kazanç isteyen, ‘Üzerinden tüfek atayım, biraz para kazanayım' diyenler, sektörde gerçek yatırımcıların önünde bir mani. Yeni düzenleme çok yakında çıkacak.”

Güneşe Türkler çıkacak
İndirimli elektrikle ilgili bankalar ve otellerden sonra sitelerin devreye girdiğinin anımsatılarak bunun devamının gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Bakan Yıldız, serbest tüketici limitinin bu işin sonunda sıfıra kadar ineceğini söyledi. Yıldız yenilenebilir enerji kanunuyla ilgili olarak da şöyle dedi:
“Çalışılıyor, güneşe limit vereceğiz. Çok geniş vermeyeceğiz. Yenilebilir enerji yasası iki ay içinde Meclis'te olacak. Güneşte fiyat aralığı henüz belirlenmedi. Ancak Türkiye'nin güneşinden Türk yatırımcısı faydalanacak, Alman değil.”

Okan'ın Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi binası açıldı
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, Enerji Bakanı Taner Yıldız'la birlikte üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi yeni binasını açtı. Bekir Okan geçen ay Güzel Sanatlar Fakültesi'ni de Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte açtıklarını belirterek, “Öğrencilerimize son teknoljojik imkânları sağlıyoruz. Mühendislik ve mimarlık binamızı, hocalarımıza danışarak onların istekleri doğrultusunda yaptık” dedi. Taner Yıldız da 1979'da İTÜ'den hocası olan 81 yaşındaki Prof. Dr. Kemal Sarıoğlu ile karşılaştı ve hocasının elini öptü.
Milliyet


Geri Dön