18 / 04 / 2024

Okan Üniversitesi'nden gayrimenkul yüksek lisans programı

Okan Üniversitesi'nden gayrimenkul yüksek lisans programı

Gayrimenkul danışmanlığının Türkiye'de yükselen bir trend olması üzerine Okan Üniversitesi yüksek lisans programı düzenliyor. Program tezli veya tezsiz olabilecek



 

Okan Üniversitesi gayrimenkul alanında yüksek lisans programı düzenliyor. 3 dönemden oluşan program, tezli veya tezsiz 1 yılda tamamlanabilecek. Program hafta içi 19.00-22.20, haftasonu 9.30-13.30 saatleri arasında üniversitenin Mecidiyeköy Kampüsü'nde yapılacak.

Adayların programa kabulü için lisans diplomasına sahip, Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavına (ALES) girmiş ve EA en az 55 puanı almış olması gerekiyor. ALES puanı olmayan öğrenciler, sonraki dönemde ilk ALES sınavına girerek gerekli puanı almak şartıyla, özel öğrenci statüsünde kabul edilebilecek.

Yrd. Doç. Dr Bilge Nur KATİPOĞLU koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek programın akademik kadrosu, iş hayatından üst düzey yöneticiler ile uygulamadan gelen akademisyenlerden oluşuyor. Gayrimenkul finansmanı ve değerleme; finans, mühendislik, ekonomi ve idari bilimler, hukuk gibi farklı bilim dalları ile ilişkili disiplinlerarası bir çalışma alanı. Programa kayıt olan öğrencilere gayrimenkul değerlemesi yanında taşınmazın plancı, malik, yatırımcı, finansı, işletmeci ve kullanıcı gibi farklı kesimler yönünden incelenmesi ve strateji geliştirme becerisi kazandırılacak.

Tebernüş Kireçci/Milliyet


Geri Dön