26 / 04 / 2024

Okmeydanı dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı!

Okmeydanı dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Dönüşüm Projesi kapsamında uzlaşma sağlanan Kayabaşı ailesini evinde ziyaret etti.



Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek için hayata geçirilen dönüşüm projesinde mutlu sona gelindi. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yarım asırlık tapu sorunu çözülen Okmeydanı’nda dönüşüm için evde uzlaşma dönemine gelindi ve uzlaşmalar sağlanmaya başlandı.

 

Misbah Demircan, dönüşüm için uzlaşma sağlanan Kayabaşı ailesini evinde ziyaret ederek uzlaşma tutanağını teslim etti. Vatandaşların Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Demircan, 2018 yılının Okmeydanı için çıkış yılı olacağını vurguladı. 

 

Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda hak sahipleriyle uzlaşmalara başladıklarını belirterek, “Bu güne kadar hep tapu veriyorduk ama son dönemde artık kat karlığı anlaşma dediğimiz uzlaşmaları yapıyoruz. Sadece tapu vermiyoruz. Artık kim kaç metre kare daire alacak onun da anlaşmalarını yapıyoruz. O anlaşmalardan birini daha bu akşam burada gerçekleştirdik. Bu arada Van Blokları dediğimiz Piyale Paşa mahallesinin orta noktasında kazma vuracak noktaya da geldik. Hedef olarak ne söylüyoruz; Bizim Beyoğlu Okmeydanı’nda 32 adamız var. Bu adalardan hangisi toplanıp imza atarsa oradan kazma vurmamız imkan dahilinde. Şu anda kim kaç metrekare arsa alacağını kim kaç m2 daire alacağını da biliyor. Çünkü internette sistemimizde bunları yükledik” dedi.
 


Geri Dön