20 / 04 / 2024

Okmeydanı Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği binası kaydı!

Okmeydanı Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği binası kaydı!

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği binasında, devam eden yeni hastane inşaatındaki istinat duvarının çökmesi nedeniyle kayma meydana geldi.



Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği binasında, devam eden yeni hastane inşaatındaki istinat duvarının çökmesi nedeniyle kayma meydana geldi. Kayma nedeniyle binadaki hastalar başka bir binaya ve diğer hastanelere sevk edilirken, çöken istinat duvarının bir kısmının ise iş makinesiyle tutulduğu görüldü.


Olay, saat 12.00 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği binasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, inşası devam eden yeni hastane inşaatındaki istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.


Çökmenin ardından klinik binasında kayma meydana geldi. Yetkililerin uyarısının ardından hastane görevlileri hastaları tahliye etti.


Bazı hastalar başka binalara sevk edilirken, bazı hastalar da diğer hastanelere yönlendirildi. Binanın tamamında çökme olabileceği ihtimali üzerine kliniğe hasta kabulü yapılmazken, gelen hastalar yoldan çevrildi. Çöken istinat duvarının bir kısmının ise iş makinesi tarafından tutulduğu görüldü.


Kliniğe gelen bir hasta, “Bütün hastaları tahliye ettiler kesin bir bilgi yok, kayma varmış. İstinat duvarının çöktüğünü söylüyorlar” dedi.


Hürriyet 


Haber AA'da şu şekilde yer aldı


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesindeki inşaatın istinat duvarı kısmen çöktü.


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesindeki inşaatın istinat duvarı kısmen çöktü.


Alınan bilgiye göre, hastane bahçesinde inşaatı süren yeni binanın istinat duvarında henüz tespit edilemeyen nedenle kısmi çökme meydana geldi.


Çökmenin yaşandığı alanın yakınındaki Çocuk Hematoloji Kliniğindeki bazı hastaların, tedbiren diğer servislere nakledildiği belirtildi.


Bu arada olay yeri çevresine güvenlik şeridi çekilirken, çökmeyi engellemek için o esnada istinat duvarının bir iş makinesiyle desteklendiği görüldü.


AA


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


Yapımı süren Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde istinat duvarı çöktü. Faaliyette olan çocuk hematoloji kliniğinde çöken duvar nedeniyle kayma meydana geldi


Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapımı süren yeni hastane inşaatındaki istinat duvarı çöktü.


Çökmenin ardından duvarın diğer tarafında bulunan çocuk hematoloji kliniğinde kayma meydana geldi. Yıkılan duvar nedeniyle tedbir amaçlı çocuk hematoloji servisindeki hastalar tahliye edildi.

Binada kayma yaşanması tehlikesine karşı hasta kabul edilmezken, bina önüne güvenlik şeridi çekilerek önlem alındı. Hematoloji bölümünde çalışan personel de hastaları tahliye ettikten sonra binadan ayrılarak diğer bölümlere gitti.


Çöken istinat duvarı nedeniyle temelin çökmesini engellemek için o esnada istinat duvarının bir iş makinesiyle desteklendiği görüldü.



İLK BÖLÜM 2017’DE TAMAMLANACAK

1971 yılında Beyoğlu Hastanesi adı altında açılan 1983 yılında da ismi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen hastane yeniden yapılıyor.


Hastane yıllık 1 milyon 500 bin ayakta hastaya ve 50 bin yatan hastaya hizmet verecek. Yeni hastane, olası bir depremin ardından kesintisiz hizmet verebilecek şekilde sismik izolasyon tekniği ve akıllı bina teknolojisiyle inşa ediliyor.


İlk bölümü 2017 yılında hizmete girecek olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bütün bölümleri 2019 yılında tamamlanarak faaliyete geçecek.


Mevcut Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin toplam kapalı alanı 55 bin metrekare iken yeni yapılacak hastanenin toplam kapalı alanı 250 bin metrekare olarak planlanıyor.

Acil durumlarda ihtiyaca yanıt verebilmek amacıyla mevcutta bin 300 metrekare olan acil servis alanı 10 bin metrekareye çıkarılacak.


Toplam ameliyathane sayısı ise hastanede 17 iken yeni hastanede 28 olacak. Genel hizmet hastanesi olarak planlanan yeni hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.


İki aşamada yapılacak yeni hastane, mevcut hastanenin işleyişi kesintiye uğramadan inşa edilecek.


Habertürk


Geri Dön