18 / 04 / 2024

Okmeydanı otoparkı hastaneye dönüşecek

Okmeydanı otoparkı hastaneye dönüşecek

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin personel otoparkına yeni ve modern bir hastane yapılacak...



Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adem Akçakaya, hastane bahçesinin personel otoparkına yeni ve modern bir hastane yapılacağını belirterek, "Hastanemiz 2013 yılında tamamlanacak" dedi.

GECEKONDU MANTIĞI HAKİM

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin konum olarak güzel bir yerde olduğunu belirten Akçakaya, "90 bin m2 alana sahip hastanemizin tek şanssızlığı gecekondu mantığında inşa edilmesidir. Hastanenin önce ana binası yapılmış. Daha sonra sırası ile ameliyathane, onkoloji binası, idari birimler ve çocuk kreşi inşa edilmiş" dedi.

İKİ FARKLI PROJE ÖNERİSİ

Hastanenin personel otoparkına yeni modern bir hastane yapılacağını belirten ve bu konuda 2 önerileri olduğunu belirten Akçakaya, "Hastanemizin yanındaki bütün küçük yapılar ortadan kalkacak. Geniş bir alana inşa edilecek olan hastanenin üst tarafı yeşil alan, alt tarafı da otopark olacak. Bu otopark deprem anında 10 bin yataklı hastaneye dönüştürülecek şekilde yapılacaktır. Trafik açısından da hastaneye giriş ve çıkış yerleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni düzenlemeler yapılacak. Bu projeler 2010 yılında tamamlanarak 2012 veya 2013 yılında İstanbul halkı yeni hastanemize kavuşacaktır" diye konuştu.

Standartları yakaladık

Akçakaya, "Altyapı olarak çok eksiklerimiz var. Fakat bazı alanlarda Türkiye standartlarını yakalamış bir hastaneyiz. Mesela bizim cerrahi branşlarda ileri aşamada karaciğer ameliyatlarımız yapılabiliyor. Onkoloji alanında da yoğun bir hasta potansiyelimiz var ve buna bağlı olarak 70 yataklı onkoloji merkezimiz ve 25 ile 30 arasında değişen günlük onkolojik polikliniğimiz var. Son dönemde ışınsal tedavilerde modern cihazlar kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Safa Canat - Hasan Canat/Yenişafak


Geri Dön