26 / 04 / 2024

Okul öncesi eğitim prefabrike okullarla artacak!

Okul öncesi eğitim prefabrike okullarla artacak!

Malatya'da çocukların prefabrike konutta eğitim görmesini sağlayan proje, okul öncesi eğitimin zorunlu kapsama alındığı diğer 31 ilde de örnek olacak



Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimin artırılması için fiziki altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Malatya Belediyesi ile imzaladıkları protokol kapsamında, belediyenin tahsis ettiği alanlara prefabrike okullar yaptırdıklarını ifade eden Bulut,  "Prefabrike okullarımızla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik" dedi. Bulut, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığımızın son yıllarda yaptığı çalışmalar neticesinde okul öncesi eğitim, ilimizde iyi bir yere geldi. İlimizde yaptığımız çalışmalarla, bir zamanlar yüzde 7 olan okul öncesi eğitim, yüzde 45'lere ulaştı. 5 yaş aralığındaki çocukların okullaşma oranı ise yüzde 65'lerde. Bakanlığımız Malatya'nın okul öncesi eğitimde kat ettiği mesafeyi bildiği için ilimizin de içerisinde olduğu 32 ili okul öncesi eğitim zorunluluk kapsamına aldı. Biz de okul öncesi eğitimi artırmak için, Malatya'da prefabrike bina yaptırma kararı aldık. Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Remzi İnanlı, Malatya'ya gelerek, projemizi yerinde gördü ve diğer illerde de uygulanabileceğini söyledi."

Prefabrike okulların beklenilenden daha fazla ilgi gördüğünü ifade eden Bulut, mali kaynağa ulaştıkları takdirde projeyi ilçelere de yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Bulut, şunları anlattı:

"Malatya Belediyesinin tahsis ettiği park alanlarına yaptırdığımız 4 okulla eğitimlerimiz devam ediyor. Belediyemizin önerdiği bazı yerler var. Mali kaynaklara ulaştığımız takdirde bu yerleri de değerlendireceğiz. Prefabrike binalar her yönden avantajlı. Sağlıklı ve temiz olmasının yanı sıra, maliyeti de çok az. Yaptırdığımız 4 okul için 210 bin TL harcama yaptık. Betonarme binalar 500 bin TL'ye mal oluyor. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Tek katlı, 500 metrekare taban alanı, yemekhanesi ve 4 dersliği olan okullarımızla en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz."
AA


Geri Dön